• Načítám...
>

V Praze 1 píší děti dědečkům a babičkám

  • 29. listopadu 2017,
  • 23:09,
  • PRAHA 1,
  • Milan Řepka

V Praze 1 spustili pilotní projekt, který je zaměřen na pomoc osamělým seniorům. V rámci projektu Dopisy od Ježíšků napsali žáci prvního stupně vybraným dědečkům a babičkám, kteří se díky svému osamění během roku ozvali na linku důvěry.

Reklama

Podstatou pilotního projektu Dopisy od Ježíšků je pomoc překonat seniorům pocit osamění, který je zvlášť silný v době před Vánoci. Žáci prvního stupně základních škol budou psát a výtvarně zpracovávat vánoční přání, která budou následně rozeslána konkrétním seniorům, kteří už nikoho nemají.

"Když si jen zkusíte představit, že byste žil několik let sám, tak ta radost, když vám přijde dopis a ještě vás někdo osloví křestním jménem a popřeje vám tak hezky, jak to umí děti, to je pro člověka mnohem hezčí dárek, než kdyby dostal něco hmotného," řekl Jan Lorman, ředitel organizace Život 90.

Dopisy od Ježíšků organizuje nezisková organizace Umění pro děti ve spolupráci s organizací Život 90, a to za podpory radní městské části Prahy 1 Evy Špačkové.

"Myslím si, že děti potřebují stále vědět, že největším štěstím není dostávat, ale dávat," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1.

"Konkrétní dítě píše konkrétnímu seniorovi. Je tam osobní vazba, i když se samozřejmě neznají a znát ani nebudou. Ta myšlenka, která putuje skrze ten dopis a je předána od konkrétního dítěte ke konkrétnímu seniorovi," řekla Kateřina Samková, ředitelka Galerie umění pro děti.

Do pilotního projektu Dopisy od Ježíšků se zapojily děti ze druhých a třetích ročníků ZŠ Brána jazyků, Malostranská ZŠ a základní školy náměstí Curieových a Vodičkova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu