• Načítám...
>

Senioři našli ve schránkách dopisy od Ježíšků

  • 20. prosince 2017,
  • 13:02,
  • PRAHA 1,
  • Blanka Holoubková

Letos se konal první ročník projektu Dopisy od Ježíšků. Jeho cílem je potěšit seniory a dopřát jim milý dárek pod stromeček, v podobě dopisu či přáníčka od dětí. Ve schránce před Štědrým dnem najde obálku na 50 pražských seniorů.

Reklama

Děti z MČ Praha 1 se staly malými Ježíšky. Svou šikovností udělaly v předvánočním čase radost seniorům, a to díky projektu Dopisy od Ježíšků, který za podpory radní Prahy 1 Evy Špačkové organizuje společnost Umění pro děti ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90.

"Podařilo se nám do něj zapojit 50 dětí a stejný počet seniorů, zejména z Prahy a okolí. Ty děti byly staré v rozmezí 8 - 10 let a probíhalo to tak, že chodily k nám do Života 90 a tam tvořily ta přáníčka. Poté jsme je rozesílali seniorům," řekla Veronika Gorylová, tisková mluvčí organizace Život 90.

Dopisy byly rozesílány poštou tak, aby každý ze seniorů ten svůj dostal ještě před Štědrým dnem. Ježíškovo přání našla ve schránce i paní Ludmila.

"Já jsem tomu nevěřila. Jsem velice mile překvapená, dám si to pod stromeček. Můj věk je 88 let a 6 měsíců. Nenarodila jsem se v Praze, ale žiji tady od 17 let svého věku, to už je řada let. Celý život jsem pracovala v bankách," řekla Ludmila Bakešová, seniorka.

Kromě toho, že paní Ludmila navštěvuje Život 90, chodí také na Univerzitu třetího věku a hodně cestuje. Jako učitelka se celý život živila další ze seniorek, která obdržela Ježíškův dopis.

"V Praze žiji od roku 81, v tomto domě budu slavit teprve 5. Vánoce, tři roky jsem sama. Jestli nějaké babičky nebo dědečkové, kteří jsou sami, dostanou přání, tak budou mít určitě radost. Myslím si, že je to skvělý nápad," řekla Jana Makariusová, seniorka.

Letos se konal první ročník projektu Dopisy od Ježíšků a v příštím roce by na něj organizátoři chtěli navázat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu