• Načítám...
>

Pražský hrad rozezněly hity Karla Svobody

  • 19. března 2018,
  • 20:36,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Helena Vondráčková, Pavel Vítek, Eva Pilarová a další hvězdy českého hudebního nebe přišli zazpívat Karlu Svobodovi. V prostorách Španělského sálu na Pražském hradě se totiž uskutečnil Benefiční koncert pro Kapku naděje k nedožitým 80. narozeninám tohoto filmového, televizního a muzikálového skladatele.

Reklama

V prostorách Španělského sálu uspořádala Kapka naděje benefiční koncert s písněmi Karla Svobody. Celou akci navíc podpořil filmový festival Febiofest.

"Jakési dnešní výročí 25. filmového festivalu a osmnáctiny této nadace se spojily v tom smyslu, že Karel Svoboda, který skládal především filmovou a televizní hudbu, by oslavil 80. narozeniny. Proto se vytvořil nadační večer pro Kapku naděje, aby se vybraly i peníze. Spojili jsme při těchto výročích příjemné s užitečným," řekl Kamil Spáčil, ředitel Febiofestu. 

"Letošní 25. ročník Febiofestu se vlastně vyznačuje tím, že nezahrnuje pouze filmy, ale i doprovodné akce, a tou dnešní koncert opravdu je. Co se týká Karla Svobody, tak to znamená mé dětství, asi celý život a asi nejenom pro mě, ale i pro občany naší země a Prahy. Prostě Karel Svoboda prochází naším životem a já věřím, že bude procházet i budoucími generacemi," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. 

"Myslím si, že dneska uvidíme a uslyšíme opravdu spoustu krásných melodií a já jsem šťastná, že se nám to podařilo v tak krátkém čase zorganizovat. Písně zazní přezpívané, tzn. bude je zpívat někdo jiný, než jsou jejich původní interpreti. Věřím, že to všichni zvládnou na jedničku," řekla Vendula Pizingerová, prezidentka Kapky naděje.

"Tak určitě je to velká zodpovědnost, protože je to večer věnovaný hudbě Karla Svobody, tudíž předpokládám, že tady bude spousta lidí, kteří znají velmi dobře původní verze té hudby a mají je velmi rádi, takže to bude o tom ty lidi nezklamat, zároveň je možná trochu překvapit, ale hlavně je dobře zabavit, takže je to velká zodpovědnost," řekl Martin Chodúr, zpěvák. 

Známe hity na koncertě Karel Svoboda 80 zazpívaly třeba Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Monika Absolonová nebo třeba Marián Vojtko. Výtěžek z koncertu byl věnován Motolské nemocnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu