• Načítám...
>

Výbor dobré vůle Olgy Havlové uděloval ceny

  • 29. května 2018,
  • 18:49,
  • PRAHA 1,
  • Tomáš Mladějovský

Cenu Olgy Havlové založila paní Olga v roce 1995 s cílem upozornit na život lidí se zdravotním postižením, kteří se vyrovnali se svým handicapem a pomáhají druhým lidem. Cena se letos předávala za slavnostní atmosféry ve Slovanském domě.

Reklama

Porota Ceny Olgy Havlové letos stála před nesnadným úkolem. Totiž vybrat laureát ze 3 desítek nominací. Nakonec se rozhodla ocenit pana Pavla Šturmu za jeho dlouholetou dobrovolnickou činnost ve prospěch neslyšících spoluobčanů.

"Pomáhám neslyšícím velmi rád. Myslím si, že jsem takový srdcař. Pořádám různé akce pro neslyšící a jsem moc rád, že jim mohu pomáhat. Dělám to už hodně dlouho," řekl Pavel Šturm, laureát Ceny Olgy Havlové.

Laureát Ceny Olgy Havlové neslyšící Pavel Šturm získal sochu povzbuzení od Olbrama Zoubka, kterou mu během slavnostního večera předala Milena Černá - předsedkyně správní rady Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové a také biskup Václav Malý - člen správní rady Nadace. Záštitu nad celou akcí letos převzala radní MČ Praha 1 Eva Špačková.

"Protože mám na starosti spolky a občanskou společnost v Praze 1 a nadace Olgy Havlové sídlí v Praze 1, tak jsme se s ředitelkou nadace daly dohromady, řekla jsem si, že jsou určitě i děti, které také pomáhají a on se ten nápad ujal," řekla Eva Špačková.

Děti z dětského domova z Chrudimi odevzdávaly do sběru starý papír a kartony a obdržely za to 4, 5 tisíce korun. Ty předaly matce tří handicapovaných dětí paní Aleně Kosmákové.

"Další ocenění, které naše nadace uděluje, to je Cena veřejnosti. Z těch nominací, které jsme letos obdrželi, porota Ceny Olgy Havlové vybrala 5, které postoupily do hlasování veřejnosti. V této kategorii vyhrál Cenu veřejnosti Martin Kabát a to za pomoc autistickým dětem," řekla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

Cenu Olgy Havlové v roce 1995 založila paní Olga Havlová s cílem upozornit na život lidí se zdravotním postižením. Takto ocenit jejich opravdu výjimečné osobnosti, které pomáhají ostatním - a to zcela nezištně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu