• Načítám...
>

Videomapping zdobil univerzitní budovu

  • 6. října 2018,
  • 11:46,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Historická budova Matematicko-fyzikální fakulty na Malostranském náměstí ožila slavnostní světelnou a hudební projekcí. Videomapping pod názvem Prague Apotheosis přinesl všem přihlížejícím skvělý zážitek.

Reklama

Budovu Matematicko-fyzikální fakulty na jeden večer ozdobil videomapping. Světelná a hudební projekce se konala u příležitosti oslav 100 let od vzniku Československa. 

"Tam se dotýkáme naší historie až po Masaryka, Libuši, Karla IV., významné osobnosti, protože máme být právem hrdí na naše hlavní město, významné město evropské kultury," řekla Zdeňka Čechová, autorka projekce. 

Výroba projekce trvala 2 roky a spolu s autorkou se na ní podíleli také její studenti z ČVUT.

"Pracovali jsme na tom projektu téměř dva roky. Dva roky práce studentů, kteří na tom pracovali ve zkouškovém období," řekla Zdeňka Čechová.

Projekce byla původně mapována pro budovu Stavovského divadla. Vzhledem k její náročnosti byla po dohodě s Prahou 1 přesunuta na Malostranské náměstí, kam ji přišli obdivovat nejen Pražané ale také kolemjdoucí turisté. Pokud jste tuto akci nestihli, videomapping na dalších pražských budovách si můžete užít v rámci říjnového Signal festivalu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu