• Načítám...
>

Čelakovského sady v Praze prochází revitalizací

  • 13. listopadu 2018,
  • 19:24,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

V rámci rekonstrukce Národního divadla nechalo vedení Prahy 1 zrevitalizovat také přilehlé Čelakovského sady. Zelené veřejné prostranství, které bylo častým cílem narkomanů nebo bezdomovců, by se mělo od teď stát ideálním místem pro odpočinek.

Reklama

Poslední investiční akcí Prahy 1 je revitalizace Čelakovského sadů. Práce na zeleném prostranství mají doplnit celkovou rekonstrukci Národního muzea.

"Bylo to velmi nevábné místo a bylo domluveno, že bude právě v návaznosti na dokončení té stavby uděláno předpolí Čelakovského sadů. Myslím si, že se to zase stane takovým příjemným koutkem pro Pražany a návštěvníky Prahy," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Revitalizace zeleného prostranství už se pomalu chýlí ke konci. Čelakovského sady tak dostaly třeba novou dlažbu nebo mobiliář. Zmizely také nevábné křoviny a tmavá zákoutí, která lákala hlavně narkomany a bezdomovce.

"My jsme velkou část vyčistili, veliké porosty jsme přesadili, celé jsme to udělali prostupnější, je tady spoustu trvalek, sázíme další desítky stromů," řekl Jan Řezníček, stavbyvedoucí.

"Celkem sem přijde zhruba 100 tisíc nových rostlin, většina z nich už je dnes vysazená a tvoří tady jednotlivá společenstva. Na místech, kde dřív byla pouze zdupaná zem a plevel, tak jsou vysazené pokryvy. Za muzeem je například vysazený Botanický kabinet, který vychází z dobrých tradic naší národní květeny," řekl Ondřej Fous, autor krajinářského řešení Čelakovského sadů.

Nová podoba zeleného prostranství měla být původně hotová do letošního 28. října. Práce se ale protáhly, hotovo by mělo být až do konce roku. Celkové náklady činí přibližně 13 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu