• Načítám...
>

Čechovo náměstí patřilo oslavám prvního máje

  • 2. května 2024,
  • 8:44,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Čas lásky a tradičního líbání pod rozkvetlými stromy, to je první máj. A právě v tento den se pražské náměstí Svatopluka Čecha proměnilo v zamilovaný prostor s pestrou škálou aktivit.

Reklama

Na prvního máje rozkvetlo náměstí Svatopluka Čecha v Praze 10 alespoň oslavami svátku jara a všech zamilovaných. Nechyběly sladké laskominy a atmosféru navodily romantické šansony.

"Lásky čas na Čecháči, jak už je z názvu patrné, jsme se inspirovali Máchovým Májem a chceme ten den připomenout jako svátek lásky, svátek sbližování a těch pozitivních emocí. Já si myslím, že to je fajn a že ti lidé si to mají odnášet na celý rok, nejen na ten první máj, ale vždy, když mají vedle sebe toho partnera, tak tu lásku projevovat," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

Náměstí lemovaly stánky s občerstvením, kávou nebo zmrzlinou. Pro zamilované pak nechyběla třeba upomínková romantická srdce z perníku, květiny nebo foto koutek. Akce, které přálo i počasí, přilákala desítky návštěvníků.

anketa

"Doprovodný program úžasný, jsou tady stánky a je to úžasné."

"Je to dnes hezký den, prvního května, svátek lásky, takže jsem se přišla podívat."

"Zatím je to úplně úžasné, ta atmosféra tady, je to super."

Oslavami prvního máje pak aktivity na Desítce zdaleka nekončí. Obyvatelé i návštěvníci této městské části se pak ještě v květnu mohou zúčastnit třeba běhu pro dobrou věc.

"Vybíráme startovným na organizaci Fuck Cancer, která se věnuje prevenci rakoviny, zejména u mladých lidí. Ten den není jen o tom běhu, bude tam asi 30 stanovišť pro rodiny s dětmi i seniory, nejrůznější věci, kam člověk může přijít a strávit ten den a nějak si to užít," řekl Pavel Šutka (ODS), místostarosta MČ Praha 10.

Běžecká akce pak odstartuje 18. května v Praze 10 na Solidaritě. Přihlášky najdou zájemci na webových stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu