• Načítám...
>

Nízkoprahové zařízení je nový projekt Prahy 10

  • 19. července 2016,
  • 11:37,
  • PRAHA 10,
  • Johanka Hubičková

Jedním z dalších projektů, kterými městská část Praha 10 pomáhá svým obyvatelům lépe žít je výstavba nízkoprahového zařízení. Výhodou pro místní děti a mládež bude hlavně zastřešený prostor a časová dostupnost.

Reklama

V objektu bývalé mateřské školky v ulici K Botiči v Praze 10 vznikne po rekonstrukci nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

"Tak především musím projevit velkou spokojenost a radost z toho, že na Praze 10 konečně po letech úvah a hledání místa se nám podaří zřídit nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, což je ze své podstaty sociální služba," řekl Ondřej Počarovský (TOP 09) - uvolněný člen rady MČ Praha 10

Toto zařízení funguje na principu nízkoprahovosti, což znamená, že má být maximálně dostupné bez časových, prostorových, psychologických a finančních bariér a má vytvářet prostředí, které je svým charakterem a umístěním blízké přirozenému prostředí cílové skupiny.

"Děti nebo možná i dospívající a rodiče mohou přijít anonymně. Nemusí přicházet na doporučení jiného specialisty, ať psychologa, pedagogicko-psychologické poradny, dětského lékaře, čili může přijít kdokoliv z ulice, kdo vnímá nějaké problémy, ať už se to týká zpívání nebo trávení volného času nebo možná problémy i rizikového chování," dodal Ondřej Počarovský (TOP 09) - uvolněný člen rady MČ Praha 10.

"My jsme rádi, že ten projekt byl nebo vznikl už i za minulého vedení radnice. My ho neseme dál. Co se nám podařilo, je získat financování z hlavního města Prahy, účelovou dotaci, takže my to zase můžeme posunout dál. To financování patří do letošního rozpočtu, a protože jsme byli připraveni, máme připravenou projektovou dokumentaci, tak nyní jsme byli schopni odsouhlasit vysoutěžení. To znamená ještě se nebude stavět, ale budeme vybírat podle zákona o zadávání veřejných zakázek toho, kdo nám tu stavbu zde vybuduje," řekl Tomáš Pek (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 10.

Dle sociálního odboru se jako nejvhodnější jeví profesionální formou provozování nízkoprahového zařízení externím dodavatelem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu