• Načítám...
>

Nová lávka přes Botič poslouží i cyklistům

  • 20. prosince 2017,
  • 15:09,
  • PRAHA 10,
  • Blanka Holoubková

V Praze 10 byla otevřena nová lávka přes potok Botič. Určená je pro pěší a cyklisty. Její stavba trvala pouhé tři měsíce.

Reklama

TSK dokončila stavbu lávky přes potok Botič v Praze 10. Nové přemostění dlouhé 24 metrů navazuje na křižovatku ulic K Botiči s Ukrajinskou ulicí a na východní straně sahá do Přípotoční ulice.

"Lávka se budovala poměrně krátce, něco málo přes 3 měsíce. Na druhou stranu, ten záměr jsem začal prosazovat v roce 2011, to už tak krátký čas není," řekl Martin Hejl, radní MČ Praha 10.

"My jsme tuto lávku budovali proto, aby se zkrátily vzdálenosti, aby Praha 10 byla zase lepším místem pro život, takže ji budou užívat jak pěší, tak i cyklisté, kteří budou mít jednodušší přístup k dalším věcem, které jsou pro ně budované, ať už je to drážní promenáda nebo jiné cyklo-propojení v rámci Prahy 10," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

Lávka zkrátí cestu dětem do školy. Díky ní bude také možné odklonit cyklistickou trasu od hlavní komunikace s motorovými vozy přetížené Vršovické ulice. Nosnou konstrukci lávky tvoří 4 ocelové nosníky spřažené železo-betonovou deskou. Obě strany mostu jsou osazeny ocelovým zábradlím ve výšce 1, 3 metru. Svahy pod mostem a v jeho blízkosti byly zpevněny kamennou dlažbou. Zpevněna byla také přístupová komunikace na lávku, na tu byla položena zámková dlažba.

"Praha 10 připravovala tento projekt a samotnou realizaci a platbu jsme nechali na hlavním městě Praze, protože hlavní město bude mít tuto lávku také dále ve své správě," řekla Ivana Cabrnochová.

Výstavba lávky i zvelebení okolí místa vyšli hlavní město na 7 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu