• Načítám...
>

ZŠ Květnového vítězství II. přivítala žáky v novém

  • 22. listopadu 2017,
  • 19:11,
  • PRAHA 11,
  • Tomáš Mladějovský

Základní škola Květnového vítězství II. v Praze 11 září novotou. Po rozsáhlé rekonstrukci tak mohla žáky přivítat ve světlých a moderně vybavených třídách. A rekonstrukci už si opravdu zasloužila. Prvně se v ní vyučovalo 3. dubna roku 1981.

Reklama

ZŠ Květnového vítězství II. zmodernizovala při rozsáhlé rekonstrukci nejenom jednotlivé třídy ale i tělocvičnu a jídelnu. Stranou nezůstaly také rozvody vody, elektroinstalační rozvody, osvětlení a fasády. Vyučovat se v ní začalo 15. října a dnes doslova září novotou.

"Chodí sem 220 dětí. Více než 100 jsme jich zapsali v minulém školním roce, takže to rozšíření bylo více než žádoucí. Myslím, že se jim tady líbí moc. Samozřejmě to, že to osídlení té budovy se natáhne na několik měsíců, s tím jsme počítali, protože organizovat školu v nové budově je vždy náročné a všichni si musí zvykat," řekl Pavel Kopečný, ředitel ZŠ Květnového vítězství. 

Ozdobou školy je učebna, družina a alternativní prostor pro výuku podle Montessori pedagogiky, kdy je učitel rádcem a rovnocenným partnerem. Vypadá to tu jako v nějaké velké herně, kde si děti zkrátka užívají volný čas.

"Je tady na co se dívat a doufám, že bude perfektně sloužit žákům i učitelům. Je to krásná škola, povedlo se to, a prý se tady žákům hodně líbí," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

"Já jsem nadšená, že se tato rekonstrukce podařila v tak krátké době, a že tady bude zavedena i Montessori výuka, protože to je určitě trend, který bych ráda, aby základní školy nabízely. Aby rodiče v hl. m. Praze měli na výběr i jiný způsob výuky než jenom ten tradiční. Takže doufám, že se tady bude žákům i rodičům líbit," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy. 

Rekonstrukci ZŠ Květnového vítězství II. vyšla na více než 91 milionů korun. Převážnou část těchto financí poskytl Magistrát hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu