• Načítám...
>

Dostavba ZŠ Chodov je o krok blíž realizaci

  • 16. ledna 2018,
  • 13:22,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Dlouho očekávaná dostavba Starochodovské školy je opět o krok blíž realizaci. S financováním by mohl pomoci magistrát. Ten se bude žádostí MČ Praha 11 o půjčku na přístavbu západního křídla školy zabývat na nejbližším zasedání zastupitelstva. Pokud záměr schválí, práce na dostavbě školy začnou letos v létě.

Reklama

Nedostatek prostoru pro učitele i žáky. To je problém, se kterým se dlouhodobě potýkají v této ZŠ na Chodově. Vše by vyřešila dostavba budovy. Na tu ale MČ nemá v rozpočtu dostatek peněz, i tak ale vedení radnice hledá řešení.

"My jsme se rozhodli o pokrytí financování zažádat o půjčku hlavní město Prahu a doufáme, že nám vyjde vstříc. Zažádali jsme o půjčku ve výši 103 milionů korun, což jsou peníze, které nám v rozpočtu MČ chybí, aby ta stavba mohla být zahájena," řekl Jan Říčař, radní MČ Praha 11.

Dostavba historického objektu s více než stoletou tradicí má navýšit kapacitu zdejší oblíbené školy až o 7 kmenových a 5 speciálních tříd.

"Od roku 2011, kdy předchozí vedení zbořilo část naší školy, se potýkáme s problémem nedostatku, jak šatnových prostor, tak prostor pro výuku," řekl Jan Hovorka, ředitel ZŠ Chodov.

Projekt počítá se vznikem zcela nového pavilonu, který by navázal na zadní část budovy.

"Kapacita by se navýšila o 100 - 150 dětí, dále by se navýšila kapacita mateřské školy, což je součást základní školy, ale hlavně je potřeba zajistit kapacity pro žáky," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Zájem o zápis na Starochodovskou ZŠ je veliký. Své děti sem totiž hlásí i rodiče z jiných spádových oblastí. Škola je v oblibě díky vstřícnému přístupu učitelů, ale i díky faktu, že více než 60 % žáků uspěje u přijímacích zkoušek na víceletá gymnázia.

anketa

Dostavba školy v Praze 11 by mohla začít už v červnu tohoto roku. Nejdřív musí ale zastupitelé na magistrátu projednat, jestli Praze 11 peníze na realizaci projektu půjčí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu