• Načítám...
>

Studenti gymnázia si vyzkoušeli cvičnou evakuaci

  • 2. února 2018,
  • 17:53,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Požární cvičení pro studenty a cvičný zásah pro dobrovolné hasiče Městské části Praha 11, to se podařilo skloubit evakuací Gymnázia Evolution v Tererově ulici.

Reklama

Tak přesně tímto hlášením začala evakuace Gymnázia Evolution v Praze 11.

"Děti mají stanovené nějaké shromaždiště, kam se shromažďují, utíkají ven evakuačními cestami a v tu chvíli jsme přijížděli my hasiči, velitel zásahu s jedním hasičem provedl průzkum," řekl Jiří Košárek, velitel Sboru dobrovolných hasičů Praha 11.

"Po našem příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o požár pod schody, uvnitř se nacházelo větší množství dětí, konkrétně 4 a posléze se ukázalo, že se ještě na páté zapomnělo. První družstvo se snažilo lokalizovat ten požár, druhé družstvo se věnovalo tomu, aby vyhledali ty osoby," řekl Ondřej Šedivý, velitel zásahu.

anketa

Celá evakuace naštěstí byla jen cvičná. Pro studenty ji připravilo vedení gymnázia, radnice Prahy 11 a místní dobrovolní hasiči.

"Tyto preventivní akce se dělají z jednoho důvodu, a to je, aby se žáci a kantoři ve školách připravili na nějakou mimořádnou situaci, která může vzniknout ve škole, mimo školu a tak dále," řekl Jiří Košárek.

"Myslím si, že to patří do součásti té výuky a vzdělávání žáků, aby byli připraveni i na situace, které mohou hrozit. Chtěli jsme vyzkoušet spolupráci s dobrovolnými hasiči a já si myslím, že jak my vyučující, tak i studenti z toho byli nadšení," řekl Tomáš Mikeska, ředitel Gymnázia Evolution Jižní Město.

Podle velitelů jednotky a zásahu proběhlo cvičení bez jakýchkoliv problémů a i studenti odměnili hasiče zasloužilým potleskem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu