• Načítám...
>

Praha 11 podpořila Příběhy našich sousedů

  • 7. března 2018,
  • 12:55,
  • PRAHA 11,
  • Lucie Sinková

MČ Praha 11 a žáci z místních škol se zapojili do projektu Příběhy našich sousedů. V KC Zahrada se následně vybírala nejlépe zpracovaná a odprezentovaná reportáž a to za přítomnosti samotných pamětníků, zástupců škol, vedení MČ Praha 11 a odborné poroty. Projekt organizuje nezisková společnost Post Bellum a je financován městskou částí, která se zapojila již podruhé.

Reklama

Praha 11 převzala záštitu nad projektem Příběhy našich sousedů, jehož se zúčastnili žáci 8. a 9. tříd základních škol v této MČ. Žáci se setkali s pamětníky ze svého okolí a natočili o nich reportáž. Tu poté odprezentovali v KC Zahrada. 

"Podstatné je Post Bellum, které vymyslelo báječnou akci. Mně se to moc líbí a poděkování smaozřejmě musí patřit těm, kteří se na tom podíleli, tzn. kantorům, kteří pomáhali, dětem, které se bavily s nimi a především těm, s kterými se bavili," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

Školáci měli za úkol vystoupit před publikem a výsledky své práce představit veřejnosti a odborné porotě. 

"Porota hodnotí jejich reportáže, fotografie, všechny materiály, které pořídili během natáčení. Ty porota hodnotí na webových stránkách www.pribehynasichsousedu.cz. Pak porota hodnotí jejich závěrečnou prezentaci, kde oni představují svého pamětníka a svou práci," řekla Anna Königsmarková, regionální koordinátorka Post Bellum. 

"Mám ráda mladé lidi a vidím v nich pro budoucnost všechno dobré," řekla Marie Štěňhová, pamětnice.

Školáci, zapojení do projektu, byli odměněni. 3. a 2. místo získali žáci ze ZŠ K Milíčovu a na stupeň vítězů si stoupli žáci ze ZŠ Květnového vítězství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu