• Načítám...
>

Praha 12 pořádala Veřejné fórum rozvoje

  • 28. září 2017,
  • 11:19,
  • PRAHA 12,
  • Blanka Holoubková

V budově Prior na Sofijském náměstí se sešli obyvatelé městské části Praha 12 a předložili své návrhy priorit rozvoje pro rok 2018, konalo se tu každoroční Veřejné fórum rozvoje.

Reklama

Každoročně se pro obyvatele MČ Praha 12 pořádá fórum udržitelného rozvoje. Občané tak mají možnost ovlivnit, co se v průběhu roku v jejich okolí změní.

"Občané mají možnost se zapojit tím, že každý u svého stolu nebo u stolu kde sedí navrhne nebo se připojí k nějaké navržené prioritě, kterou navrhuje ta skupina těch občanů. Potom mají samozřejmě možnost zvolit tu, z pohledu toho občana, nejlepší prioritu u toho stolu. Potom to jde do celkového kola, kde vlastně všichni účastníci volí ty největší priority. Samozřejmě, po skončení tohoto fóra to jde ještě v rámci digitalizace to jde na webové stránky, kde mají možnost hlasovat i ti, kteří se dneska nezúčastnili," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

Na webové stránky se dostane 10 ze 14 navrhovaných priorit. Ne všechny navrhované priority lze z finančních důvodů splnit. MČ se ale snaží občanům co nejvíce vyhovět. 

"Snažíme se vždycky najít nějakou cestu, abychom všechny ty věci, které nám občan nabídne, zahrnuli třeba i do jiných projektů, které budou na MČ probíhat," řekl Milan Maruštík.

V loňském období byla mezi obyvateli nejžádanější prioritou obnova zeleně. 

"Naší nejvyšší prioritou od obyvatel byla s 57% priorita revitalizace a obnovování zeleně, kterou se nám daří nejlépe splnit, protože probíhá spousta revitalizace zeleně, budování nových parků, můžeme tady vidět i projektanty nového Sofijského náměstí, potom bude nový park s vodními prvky, např. u stanice Tylova čtvrť," řekl Petr Mareš, tiskový mluvčí MČ Praha 12.

Konečná seznam priorit na rok 2018 bude znám začátkem prosince letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu