• Načítám...
>

V Praze 12 si dali adventní chůzi do vrchu

  • 11. prosince 2017,
  • 20:15,
  • PRAHA 12,
  • Milan Řepka

DTJ Modřanka pod záštitou radnice Prahy 12 uspořádala Vánoční pochod na letiště Točná. Na trasu dlouhou téměř 4 a půl kilometru vyrazilo několik desítek nadšenců i přes to, že teplota byla pod nulou a celá cesta byla do kopce.

Reklama

Vánoční pochod, který zorganizovala TJ Modřanka pod záštitou Městské části Praha 12 v polovině adventu, měl v podstatě jediný smysl. Pobavit, rozhýbat a setkat se na procházce krásnou přírodou.

"Chtěli jsme se hlavně vidět, projít se méně známými úseky MČ Praha 12 - konkrétně Modřany a Točnou," řekl František Adámek, radní MČ Praha 12.

"Toto je jedna z takových větších prvních akcí, které pořádáme a myslím si, že už dnes můžeme říct, že to bude pravidelná akce. Je to trošku předčasné, ale rádi všechny pozveme i na příští ročník. Bude to pravidelné - od druhých adventních nedělí se budeme takto scházet," Vladimír Vaněk, sekretář DTJ Modřanka.

Na konci téměř 5 kilometrové trasy na milovníky zimních procházek do vrchu čekalo nejen občerstvení, ale za odměnu a jen pro ně bylo otevřeno i místní letecké muzeum.

"Muzeum není úplně ten správný název, spíše je to taková soukromá sbírka originálů, které se podařilo shromáždit v tomto prostředí letiště Točná a nově postaveného hangáru. V podstatě to jsou originály, které jsou spjaté s poměrně zajímavou historií Československa. Nejvíce bych vypíchl Baťovo Electru - prvním majitelem toho letounu byl Jan Antonín Baťa, to jméno hovoří za vše. Je to obrovský kus historie, ke kterému bychom se měli vracet," řekl Nikola Lukačovič, muzeum Letiště Točná.

Vánočního pochodu, který uspořádala TJ Modřanka za podpory MČ Praha 12 se zúčastnilo několik desítek nadšenců. A bylo-li možné soudit podle výrazu jejich tváří, ani trochu jim nevadilo, že teplota byla pod nulou a že museli celou cestu šlapat do kopce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu