• Načítám...
>

Modřanské školy a školky vylepší vzdělávání

  • 26. února 2018,
  • 18:02,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

MČ Praha 12, Modřany, se stala úspěšným žadatelem o finanční podporu z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Hlavním cílem vzdělávacího projektu je zlepšit kvalitu vzdělávání v mateřských a základních školách v této městské části.

Reklama

Projekt Místní akční plány rozvoje a vzdělávání v MČ Praha 12 byl zahájen před 2 lety a je do něj zapojeno 9 základních a 11 mateřských škol této MČ. Svými plány a dalšími nápady z poslední doby navázal na velmi úspěšnou DigiMAP konferenci, která se na MČ Praha 12 konala v lednu a mezi učiteli měla velký ohlas. 

"V rámci toho projektu jsme se snažili zasíťovat a propojit do komunikace všechny ZŠ a MŠ, neziskové organizace, které pracují ve volnočasových aktivitách s dětmi a s mládeží, rodiče dětí, aby s námi diskutovali o tom, jaké vzdělávání na Praze 12 vlastně chtějí mít. Velký důraz klademe hlavně na 2 věci. Jedna z nich je rozvíjení čtenářské gramotnosti. Druhé téma, které se v rámci tohoto v diskuzi s učiteli ukázalo, bylo to, že cítí potřebu zvýšit využití digitálních technologií při výuce," řekla Iveta Němečková, vedoucí odboru školství MČ Praha 12.

Velkou pomocí při realizaci projektu jsou pracovní skupiny a jejich pravidelná setkávání. Třeba formou workshopů a vzdělávacích akcí. 

"Já bych chtěl poděkovat týmu kolem Ivety Němečkové, že s touto unikátní aktivitou přišel a že jí dokázal zrealizovat. Budu rád, když budu moci tento projekt přivítat i v Poslanecké sněmovně, kam bych rád pozval i svou kolegyni Martinu Dlabajovou, která se tomuto tématu věnuje v Europarlamentu, protože se domnívám, že tento projekt a takovéto aktivity jsou velmi důležité," řekl Robert Králíček, radní MČ Praha 12. 

"Protože máme od účastníků spousty dotazů, zda budeme opakovat DigiMAP i příští rok. Ano, uvažujeme o tom, takže je možné, že ano. Základním smyslem v podstatě je, že pokud máme tuto skvělou techniku k dispozici, abychom se ji naučili co nejlépe užívat," řekl Ivan Jurka, radní MČ Praha 12.

V současné době jsou rozpracovány projekty v rámci Místních akčních plánů rozvoje vzdělávání II. Týkají se nejenom vybavení škol, ale i lepší práce s žákovskými parlamenty a opět také digitalizace výuky a zvýšení čtenářské gramotnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu