• Načítám...
>

V Centrálním parku v Praze 13 se sázela zeleň

  • 5. října 2023,
  • 12:59,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

U Stodůleckého rybníka v Centrálním parku v Praze 13 se konalo tradiční sázení stromů. Akci započala samotná výsadba, při které asistovaly děti z místních mateřských školek a následně pro ně byl připravený zajímavý doprovodný program. Akci pořádá každoročně městská část Praha 13 v rámci místní Agendy 21 a odboru životního prostředí ve spolupráci s Lesy hl. m. Prahy, DDM Stodůlky a Městskou knihovnou v Praze Stodůlkách.

Reklama

V Centrálním parku na Stodůlkách se opět sázelo. Konala se tu totiž jako každoročně tradiční výsadba v rámci Dne stromů. A přišlo mnoho pomocníků. Ruku k dílu totiž přišly přiložit děti z mateřské školky Rumcajs a U Bobříka.

"Já se vždy na tuto akci strašně těším, protože jde o zapojení našich nejmenších do Dne stromů. Je to jednak aktivitou sázení stromů a pak je pro děti připravený bohatý program ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy s Agenturou ochrany přírody a místními ekologickými ústavy či společnostmi. Vždy hodnotím tuto aktivitu nebo celý program velice kladně a přispívá k tomu dalšímu vzdělávání našich nejmenších. Samozřejmě vybíráme v souladu s tím, co tady již roste a hlavně, jak se nám mění podmínky, klimatický plán, klima, tak tyto stromy jsou, aby nám vydržely, aby tady dobře rostly, protože ta následná péče o tyto stromy je strašně důležitá,"  řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka, MČ Praha 13.

Jak už zaznělo, kromě samotného sázení tu děti čekal i zajímavý doprovodný program. Ten byl určený zejména předškolním dětem a malým školákům z prvního stupně základních škol. Ty se tu měly možnost zábavnou formou seznámit s různými druhy stromů, které mohou nalézt v okolí svého bydliště, nebo třeba zjistit, co potřebuje lesník ke své práci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu