• Načítám...
>

Radotínští hasiči mají novou zbrojnici

  • 29. května 2019,
  • 22:10,
  • PRAHA 16,
  • Jaroslav Šetlík

Radotínští dobrovolní hasiči mají novou hasičskou zbrojnici. Ta vznikla v místě bývalého zemědělského stavení. Na jejím vybudování se finančně podílela městská část a pražský magistrát.

Reklama

Radotínští dobrovolní hasiči se dočkali nové moderní zbrojnice. Ta, mimo garáže pro 4 vozidla, nabízí hasičům i pohodlné zázemí ve dvoupatrové budově a nechybí ani věž na sušení hadic.

"Prakticky dostávají takový opožděný dárek ke svým 130 letům existence, protože ta historie místních dobrovolných hasičů se traduje od roku 1886," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 6.

Stavba hasičské zbrojnice vyšla na částku 35 milionů korun a 25 miliony se na ní podílel magistrát.

"Radotín je MČ, která dlouhodobě trpí tím, že je na soutoku 2 řek - Berounky a Vltavy. Velmi často se zde objevují povodně a právě zásahová jednotka SDH je ta, která zde staví v případě povodní mobilní zábrany, zajišťuje obranu obyvatelstva. Ta budova, která tady vyrostla, má odpovídající zázemí pro to, aby byli kdykoliv připraveni," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Dobrovolní hasiči čekali na novou zbrojnici v Radotíně několik let a mnozí si její výstavbu nemohou vynachválit.

"Vzhledem k tomu, že jsme na to čekali asi 20 let, tak se nám určitě velice líbí. To vynaložené úsilí a ta práce stojí myslím za to a jsme všichni velice rádi, že něco takového máme," řekl František Brož, velitel SDH Radotín.

anketa

Původní budovu, ve které hasiči sídlili přes 70 let, čeká rekonstrukce. A o jejím dalším využití má radnice jasno.

"Máme i budoucí plány s tímto objektem. Plánuje se výstavba nové stanice a služebny Policie ČR, která v současné chvíli je na samé periferii MČ, na výpadové ulici, takže je relativně vzdálená od toho dění," řekl Karel Hanzlík.

Současná služba Policie ČR se navíc nachází v záplavové lokalitě a tak se musí při povodních evakuovat. To by se přestěhováním do nových prostor v těsné blízkosti nové hasičárny změnilo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu