• Načítám...
>

V Radotíně se konal Dětský den

  • 28. května 2018,
  • 18:51,
  • PRAHA 16,
  • Lucie Sinková

Po celém Česku se na přelomu května a června slaví den dětí. A Praha není výjimkou. My vás teď vezmeme do Radotína, kde se velký dětský den konal v areálu Říčních lázní.

Reklama

12. ročník dětského dne se konal na biotopu v Radotíně. Děti se mohly zapojit do soutěžních disciplín, poslechnout si pohádku a nebo si zaplavat.

"V té velice pestré škále a nabídce těch jednotlivých stanovišť tady děti třeba musí prokázat určité znalosti, např. ze zdravovědy, ale třeba i z hlediska poznávání rostlin," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Děti měly také za úkol prokázat svou kreativitu, protože v jednom ze stanovišť si vyráběly zvířecí masky nebo kostýmy.

"Celý ten dnešní dětský den je laděn do zvířecí podoby, že pan Noe zachraňuje zvířátka a děti by k tomu měly svým přičiněním přispět," řekl Karel Hanzlík.

Školáci na radotínském biotopu předvedli také fyzickou zdatnost. Zdolávali komplikované dráhy, jezdili na kole, tříkolce nebo motokárách. Z jednotlivých stanovišť byli doslova nadšení.

anketa

"O Radotínu je známo, že je tady velice bohatý kulturně - společenský život. Lidé se poznávají, setkávají a víceméně se daleko hlubším způsobem identifikují s tím místem, kde žijí," řekl Karel Hanzlík.

Praha 16 připravuje do letních prázdnin Radotínskou neckyádu a v září Radotínské burčákobraní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu