• Načítám...
>

V Letňanech děti přivítaly letní prázdniny s dinosaury

  • 30. června 2023,
  • 20:12,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Prehistorické soutěžní odpoledne. To bylo rozloučení se školní docházkou a přivítání letních prázdnin v pražských Letňanech. V nafukovacím dino ostrově na nejmladší obyvatele Prahy 18 čekaly nejrůznější soutěže a zábava. Zkontrolovat to samozřejmě musel přijet i náš štáb.

Reklama

Děti v Praze 18 přivítaly letní prázdniny ve velkém stylu. V parku na Staré návsi na ně totiž koncem června čekalo prehistorické soutěžní odpoledne.

,,Dinosauři jsou dětmi všeobecně oblíbení, tak jsme si mysleli, že by to mohlo přilákat nejen kluky, ale i holčičky a je to vlastně takové vítání prázdnin nejen o dovednostech. Děti si můžou poměřit síly, zkusit si, co umí," řekla místostarostka pražských Letňan Iveta Lojková (TOP 09).

,,Skládají puzzle, hází, střílejí z praku, ale třeba také loví malé dinosaury," popsal hlavní manager akce pro děti Václav Třasák.

anketa

,,Líbí se mi tady nejvíc zatím, jak jsme házeli na ty dinosaury a jak jsme tam trefovali ty balónky."

,,Je to tady hezké a fajn. Pro děti, no."

,,Mně se tady líbí, protože tady plníme různé úkoly."

A těch bylo hned několik. Za každý splněný úkol si pak děti do takzvané soutěžní smlouvy místo razítka překreslily obrázek.

,,Pro děti jsme připravili takové stoličky, v nich mají obrázek a musí na tu smlouvu probarvit ten obrázek. Je to jako kdybyste probarvovala pětikorunu," vysvětlil Třasák.

Vůbec nejoblíbenější disciplínou pak mezi malými soutěžícími byly ještěří závody.

,,Je to takový popularita, už je to zaběhlé a ti, co nás znají, tak se na tohle vždycky strašně moc těší," doplnil Třasák.

Protože se přes prázdniny i letňanské děti rozutečou za zážitky na tábory, chalupy nebo k babičkám na venkov, akce pro ně v Praze 18 na chvíli utichnou. Znovu se na ně ale nejmladší obyvatelé Osmnáctky mohou těšit už na podzim. Jako kompenzaci za to, že budou muset znovu usednout do lavic, pro ně už teď radnice chystá oblíbenou zářijovou drakiádu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu