• Načítám...
>

Oprava komunikace v ulici Beranových bude pokračovat

  • 23. srpna 2023,
  • 15:50,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Oprava silnice v ulici Boletická v pražských Letňanech bude pokračovat i na podzim. Už 4. září rekonstrukce vstoupí do druhé etapy. Občané Prahy 18 tak především první školní den musí počítat s dočasnými změnami v autobusové hromadné dopravě.

Reklama

TSK bude v pražských Letňanech i po prázdninách pokračovat v opravách silniční komunikace v ulici Beranových. Už 4. září, tedy první školní den, rekonstrukce vstoupí do druhé etapy. Občané Prahy 18 tak musí počítat s dočasnými změnami i v autobusové hromadné dopravě.

,,V této druhé etapě bude rekonstruován úsek od Boletické po Rychnovskou. Autobusová zastávka Rychnovská bude nahrazená dočasnou autobusovou zastávkou, která bude u školy generála Fajtla, je to vlastně ulice Rychnovská," řekl místostarosta Prahy 18 Stanislav Nekolný (ANO).

Autobusy číslo 195, 158 a 916, které běžně zastávkami v Boletické ulici projíždí, teď nahradí linka X158. Ta bude opravovaný úsek objíždět ulicí Tupolevova, ze které pak odbočí do ulice Rýmařovská, tudy projede i okolo zmíněné Základní školy generála Františka Fajtla. Odtud se pak napojí na sjízdnou část Boletické ulice. Omezení v rámci rekonstrukce vozovky potrvají až do 1. října. V plánu jsou ale další dvě etapy oprav. 

,,Následuje 3. a 4. etapa. Ta třetí etapa bude až na začátku příštího roku, to znamená 22. 4. 2024, s tím, že pak je ještě 4. etapa a to bude vlastně ulice od radnice po křižovatku Beranových - Veselská," doplnil Nekolný.

I tentokrát tedy půjde o složitou rekonstrukci, která bude mít řadu negativních dopadů pro komfort dopravy, řidičů i samotných rezidentů. Městská část proto žádá všechny dotčené o trpělivost a shovívavost. Důležité informace o objízdných trasách, o tom, jak bude vedena doprava včetně MHD, jsou na webu a Facebooku městské části Praha 18. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu