• Načítám...
>

Uhříněves příkladně pečuje o své seniory

  • 10. dubna 2022,
  • 15:23,
  • PRAHA 22,
  • Věra Dušková

V domě s pečovatelskou službou v Praze Uhříněvsi se opět sešli senioři ke společnému zpívání na schodech. Tato akce zde má už dlouhou tradici a je u seniorů velmi oblíbená.

Reklama

Zpívání na schodech se letos v Domě s pečovatelskou službou na Novém náměstí v městské části Praha 22 konalo už po sedmadvacáté.

Senioři se takto scházejí několikrát ročně už od roku 2015.

„Začínalo se od dvaceti lidí, takže člověk si tak říkal pro dvacet lidí, ale ten čas je to jediné, co my těm seniorům a seniorkám můžeme vlastně věnovat. A postupně začalo chodit i čtyřicet, padesát lidí a také postupně sem už nechodí, protože už mezi námi nejsou," řekla Zdeňka Žaludová, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví ÚMČ Praha 22.

Zpívání na schodech ale zdaleka není jedinou aktivitou seniorů, kterou městská část Praha 22 podporuje.

„Já tady vedu klub seniorů a scházíme se každé pondělí a čtvrtek. V pondělí máme většinou takové klubové hry, komunikaci a ve čtvrtek máme aktivity jako je trénování paměti, cvičení a nebo besedy s vedoucími představiteli města," řekla Stanislava Drozenová, vedoucí Klubu seniorů.

„V létě se tady koná olympiáda, kde máme ty aktivní seniory, takže tady sportují, jezdí na kempy, máme tady šikovnou paní na sociálních službách Zdeňku Žaludovou," řekl Miroslav Roth, radní MČ Praha 22.

„Já jsem chtěla být učitelkou v mateřské školce a dneska si říkám, že je dobře, že jí nejsem, protože se seniory je to také moc hezká práce a nemusí se hlídat. Ale není to tak úplně pravda. Také se mi stává, že v kempu nebo tedy v tom objektu nikde nikdo není a všechny seniorky mi utečou do cukrárny. Umí si užívat života. Jsou bezvadní," řekla Zdeňka Žaludová, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví ÚMČ Praha 22.

„Podporujeme to přes dotační program Obec přátelská seniorům," řekl Miroslav Roth. 

A v soutěži, související s tímto dotačním programem, se městská část Praha 22 už od roku 2017 vždy umisťuje na prvních třech místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu