• Načítám...
>

Squatteři z Kliniky se opět ocitli na ulici

  • 25. května 2016,
  • 22:54,
  • PRAHA 3,
  • Johanka Hubičková

Opakovaný pyrotechnický zásah na odstranění údajné bomby proběhl včera v Jeseniově ulici. Je důvod , aby se místní obyvatelé začali bát? A komu nejvíc vadí centrum Klinika? podrobnosti zjišťovali naši reportéři.

Reklama

Policejní zásahy, kterým předcházely dva nahlášené, byť neuskutečněné, bombové útoky v Autonomním centru Klinika v Jeseniově ulici v Praze, to je bilance posledních dní.

"V obou případech jsme na tuto adresu vyjížděli na základě anonymní výhrůžky," sdělil tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy Tomáš Hulan.

"My samozřejmě netušíme, kdo tu bombu nahlásil. Netušíme, komu konkrétně v tomto případě jsme leželi v žaludku. My samozřejmě nemůžeme ovlivnit to, že na nás někdo tady nahlašuje bombu a nás samotné to nijak netěší. Není to vůbec nic příjemného. Chtěli bychom se určitě ovlivnit všem, u kterých to tady nějakým způsobem ruší nebo z toho mají strach," konstatoval Tadeáš Polák, člen kolektivu Autonomní centrum Klinika.

"Setkali jsme se, dá se říci, s určitými problémy. Proto bylo nutné, aby přijelo na místo vícero sil a prostředků. Ty osoby, které zůstaly uvnitř, tak se připoutaly k pevným předmětům. Jednalo se o sudy naplněné betonem," řekl tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy Tomáš Hulan.

"Ten prostor jsme neopustili, protože to nahlášení té bomby je jenom záminka, že policie toho využije k tomu, aby ten kolektiv, který je uvnitř, vyklidila," dodal Tadeáš Polák, člen kolektivu Autonomní centrum Klinika.

"Byl jsem se i na místě podívat. Uživatelé Kliniky, respektive squatteři, mnohdy nespolupracovali se složkami bezpečnostními. Nechtěli reagovat na výzvy," konstatoval místostarosta MČ Praha 3 Alexander Bellu.

"Nejsme tady jen, protože chceme někoho provokovat. Jsme tady proto, protože chceme, aby se s námi jednalo o nové smlouvě," dodal Tadeáš Polák, člen kolektivu Autonomní centrum Klinika.

Obyvatelé Jeseniovy ulice, mají pocity smíšené. Většinou jim Klinika nevadí.

Anketa: obyvatelé Jeseniovy ulice

"Problémem zůstává fakt, že jak samotný pozemek, tak budova není městské části Praha 3, takže my musíme vyvíjet vlastně tlak na úřad pro zastupování. Zároveň dnes nově na magistrát, tak aby nám uvedl své vlastní rozhodnutí, jak chce postupovat dál ve věci koupě nebo směny pozemku budovy Klinika," řekl místostarosta MČ Praha 3 Alexander Bellu.

Případ pro vás budeme i nadále sledovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu