• Načítám...
>

Radnice Prahy 3 pomáhá lidem bez domova

  • 15. února 2018,
  • 14:16,
  • PRAHA 3,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 3 ve spolupráci s charitativní organizací Naděje pomáhá lidem bez domova. Kromě finanční podpory radnice této městské části poskytla Naději prostor pro mobilní výdej obědů a podporuje i provoz noclehárny Na Vackově.

Reklama

Od začátku února letošního roku došlo k rozšíření služeb výdeje teplé stravy pro lidi bez domova o další výdejní místo. Charitativní organizace Naděje tak může vydávat obědy i v ulici U nákladového nádraží na pražském Žižkově a to vždy od 12 do 13 hodin od pondělí do pátku.

"V Praze jsou nízkoprahová denní centra, která jsou poměrně přetížená, třeba do našeho střediska U Bulhara chodilo až 400 lidí denně na jídlo. Naděje jako taková poskytuje dvě ty výdejní místa. Jedno tady na Praze 3 a jedno na Praze 5," řekl Jan Kadlec, oblastní ředitel organizace Naděje.

"Výběr místa probíhal tak, že jsme projeli Prahu 3 a tipovali jsme spíše lokality, kde není zástavba. Vytipovali jsme lokalitu v ulici U nákladového nádraží, kde jsou spíše kancelářské budovy," řekl David Gregor, radní MČ Praha 3.

Pomoci lidem bez domova se přitom neomezuje pouze na mobilní výdej teplé stravy, ale v Praze 3 je na Žižkově od roku 2015 v provozu i zimní noclehárna na Vackově. Ta lidem bez domova pomáhá nejen s přespáním, ale také jim zdarma poskytuje základní hygienické potřeby, čisté oblečení a součástí služeb je i možnost základního zdravotního ošetření.

"Noclehárna slouží přes noc a kromě toho se klientům vydává večer čaj, případně nějaké věci z potravinové banky. Jinak se tady klienti mohou vykoupat, ti co mají špinavé ošacení, tak si ho tady mohou vyměnit. Kapacita noclehárny je 80 lůžek, 16 je pro ženy," řekl Jan Kadlec.

"Já jsem rád, že MČ Praha 3 se nestaví k tomuto problému zády a lidem bez domova v jejich situaci chce pomoci," řekl David Gregor.

Zimní noclehárnu na Vackově, stejně tak jako mobilní výdejnu jídel pro lidi bez domova provozuje za podpory magistrátu a MČ Praha 3 charitativní organizace Naděje. Hlavním cílem této pomoci je lidem bez domova alespoň v základních potřebách usnadnit jejich život na ulici. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu