• Načítám...
>

Knihovna v Praze 3 má široký výběr publikací

  • 4. února 2019,
  • 14:45,
  • PRAHA 3,
  • Kristýna Svobodová

Pobočka Městské knihovny byla v Praze 3 zřízená už koncem roku 2015. Od té doby se rozrostla třeba o kavárnu nebo malé divadlo. Prostory navíc čtenářům nabízí také pohodlné sedačky a místnosti určené třeba k doučování.

Reklama

Na místě původní samoobsluhy v Praze 3 v ulici za Žižkovskou vozovnou dnes stojí pobočka Městské knihovny Vozovna. Ta byla pro potřeby čtenářů otevřena už v roce 2015 a obyvatelé této čtvrti ji hojně využívají. 

"To hlavní, co my využíváme, je samozřejmě půjčování knih. Půjčujeme také multimédia, tedy CD, časopisy, některé naše pobočky půjčují i třeba obrazy a podobné věci," řekl Ondřej Novák, vedoucí pobočky Městské knihovny v Praze 3. 

Na 800 metrech čtverečních si čtenáři mohou vybírat z více než 15 tisíc knih.

"Beletrie, naučná literatura, sci-fi, fantasy, pro děti pohádky a různé dětské knížky, v podstatě je tu úplně vše. Každý si přijde na své," řekl Ondřej Novák.

Budova, kde knihovna sídlí, ale kromě regálů s publikacemi nabízí návštěvníkům také třeba pohodlné sedačky, kavárnu a další prostory a útulná zákoutí. 

"Chodí se sem lidé doučovat, třeba nám sem chodí každý čtvrtek nová škola. Někdy tady dělají i různé kulturní akce, třeba na Velikonoce pletou pomlázky, na Mikuláše tady vyráběli masky. Navíc je dole kavárna, kde si mohou jak čtenáři, tak i lidé, kteří navštěvují to kulturní centrum, přijít posedět, dát si kávu a třeba si i přečíst nějakou knihu od nás," řekl Ondřej Novák.

Knihovna Vozovna v Praze 3 má kromě víkendu otevřeno vždy v pondělí od 13:00 do 19:00. V úterý a v pátek pak od 9:00 do 16:00. Ve středu a čtvrtek vždy od 12:00 do 19:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu