• Načítám...
>

Praha 5 si nechala vypracovat strukturální plán

  • 1. září 2022,
  • 10:02,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Strukturální plán jako podpůrný dokument pro případné námitky v řízeních, kdy developer nepostupuje podle schválených pravidel městské části. To je dokument, který si nechala vypracovat městská část Praha 5, kde aktuálně vzniká moderní čtvrť Smíchov City. Dokument představuje jakýsi přehled o tom, co nového se v rámci rozvoje v městské části chystá a jaké jsou zde plány do budoucna.

Reklama

Radnice Prahy 5 si nechala zpracovat strukturální plán. Ten má sloužit jako podpůrný dokument pro případné námitky a odvolání se v řízeních, kdy developer nepostupuje podle schválených pravidel městské části.

"Například máme hodnotné vilové čtvrti a naším cílem je, aby současné vily nebyly nahrazovány naddimenzovanými bytovými projekty. V praxi to znamená, že developer koupí pozemek starší vily a snaží se jí zbourat a nahradit objemným bytovým objektem, který by degradoval celé území," řekl Zdeněk Doležal - radní MČ Praha 5.

V rámci rozvoje lokalit má dokument také pomoci zajistit potřebnou občanskou a veřejnou vybavenost.

"Jako například mateřskou školku, jako například nějaké veřejné prostranství, občanskou vybavenost nebo prostory pro komerční občanskou vybavenost, aby to městská část věděla dopředu a aby na to mohla všechny upozornit předem," řekl Vojtěch Novotný - zpracovatel strukturálního plánu.

Dokument tak představuje jakýsi přehled o tom, co nového se v rámci rozvoje v městské části chystá, jaké jsou plány a zda a případně jakým způsobem je možné je uskutečnit.

"Je to dokument otevřený, takže se strašně těšíme, že při té aktualizaci dojde i k nějaké podstatné diskuzi o tom, kam se má městská část ubírat. Jsou to i představy o hierarchii veřejných prostranství, jsou to představy o tom, jakým způsobem zajistit dopravní obsluhu a je to částečně i o charakteru, jaký je ten cílový charakter," řekl Lukáš Vacek - vedoucí odboru územního rozvoje.

O případných změnách městské části chce radnice jednat i s občany Prahy 5. První setkání by s nimi mělo proběhnout začátkem podzimu v průběhu září nebo října. Přesné datum radnice zveřejní na svých webových stránkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu