• Načítám...
>

Školy v Praze 5 se utkaly v rámci Vánoční ligy

  • 18. prosince 2017,
  • 10:50,
  • PRAHA 5,
  • Jana Schillerová

Reklama

V polovině prosince se v páté MČ konalo velké sportovní klání a to Vánoční liga o pohár starosty Prahy 5.

Žáci základních škol se utkali ve třech sportech - v přehazované, florbalu a malé kopané.

"Vyhlásili jsme soutěž pro naše základní školy, přes polovinu se jich přihlásila," řekl Vít Šolle, místostarosta MČ Praha 5.

"Je to nový nápad a myslím si, že úplně suprový, protože děti se čím dál méně hýbou. I ta určitá rivalita mezi jednotlivými školami, taková ta zdravá rivalita, je strašně prima," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

"Zdaleka neplatí, že tělesná výchova je ten nejoblíbenější předmět, jak ještě nedávno platilo. Je vidět, že mnohé děti se nehýbou a dělá jim to obtíž. Takže je třeba podporovat děti při sportování," řekl Vít Šolle.

První tři nejlepší školy v každém sportu získaly pohár s medailí s tím, že výsledky ze všech tří sportů se sčítají podobně jako na olympiádě. To znamená, že nejlepší škola získává velký pohár. Pro vítěze Vánoční ligy byly nachystány vouchery.

"Které použijí na zakoupení sportovních potřeb a pomůcek ve své škole," řekl Vít Šolle.

Zlatou medaili v přehazované vybojovala ZŠ Drtinova, malou kopanou vyhrála ZŠ Weberova a ZŠ Nepomucká získala první místo ve florbale.

anketa

Děti si sportovní den opravdu užily a na základní škole bojovaly do poslední chvíle. Hodnotné ceny a medaile jim předalo vedení radnice Prahy 5. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu