• Načítám...
>

Praha 5 ocenila své nejlepší sportovce

  • 27. ledna 2018,
  • 19:25,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Nejlepší sportovce své městské části vyhlašovala Praha 5. V Třetím ročníku ankety se ocenilo vedení páté Městské části celkem v sedmi kategoriích a cenu si převzali i nejlepší běžci z pražského Volkswagen maratonu.

Reklama

Profesionální sportovec, sportovec amatér, juniorský sportovec, zdravotně postižený sportovec, trenér, sportovní tým nebo legenda. Tak přesně v těchto kategoriích se předávaly ceny na galavečeru Sportovec roku MČ Praha 5.

"My podporujeme sportovce, aby lidé byli pyšní, kdo všechno je úspěšný na Praze 5, rozdělujeme mezi sportovní kluby více než 5 milionů. Zase nám to vrací právě těmi suprovými výsledky," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

"Myslíme si, že to motivuje naše mladé, aby neseděli u počítačů a šli sportovat. Tady máme loděnici, kde jsou jak veslaři, tak kánoisté, olympijští vítězové, mistři světa takže i ty profesionální sportovce tady máme opravdu dobré," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5.

Za trenéry byla oceněna koučka místních judistů Irina Gračova.

"Já mám oddíl, kde trénuji děti od 3 let. Ty malé děti cvičí s rodiči, pak máme sportovní skupiny dětí od 6 let a dokonce i dospělé. Několikrát se během tohoto roku vybojoval pohár," řekla Irina Gračova, trenérka judistů.

Svoje ocenění si odnesl i nejlepší závodník z Prahy 5 z Volkswagen maratonu. Tím se stal s časem 3 hodiny a 1 minuta Michal Knap.

"10 let tam běhám stále stejnou trasu. To se docela omrzí a proto jsem letos běhal málo. Právě kvůli tomu je i špatný čas, byla tam nějaká zranění. Praha 5 je na to krásná, takže se dá běhat kdekoliv," řekl Michal Knap, nejlepší běžec Prahy 5 z Volkswagen maratonu.

V profi kategorii vyhráli kajakáři pražské Dukly Jakub Špicar a Daniel Havel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu