• Načítám...
>

Koupí polévky můžete pomoci

  • 27. února 2018,
  • 17:29,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Polívková smršť probíhá až do pátku na pražském Andělu. V rámci této akce si můžete koupit polévku od předních pražských šéfkuchařů a kromě gurmánského zážitku přispějete i centru ERGO Aktiv. To pomáhá lidem s poškozením mozku s rehabilitací.

Reklama

Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem, tradiční bramborová nebo celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem. To jsou jen některé z polévek, které můžete ochutnat na pražském Andělu. Koná se tady totiž Polívková smršť. Ta pomáhá lidem po mozkových příhodách.

„Já jsem nadšený, že se někdo také stará o své bližní. Smysl té akce je vybrat peníze pro lidi postižené mozkovou příhodou, takže jsme rádi, že lidé nejsou lhostejní, jejich přátelé, sousedé a blízcí a snaží se vymyslet něco, aby ulehčili těm, kteří bohužel neměli to štěstí v životě a jsou postiženi takto nepříjemnou věcí. Tak jim pomohou začleňovat se dál do života,“ řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

„Zisk z Polívkové smršti je věnován na rehabilitaci lidí, kteří si ji nemohou dovolit, protože u nás v centru ERGO Aktiv, což je neurorehabilitační centrum, si lidé musí platit povinný poplatek, který je daný zákonem, a pokud se dostanou do situace, že ty finanční prostředky nemají, tak my ho vlastně uhradíme právě ze zisku z Polívkové smršti,“ řekl Jan König, zakladatel a ředitel ERGO Aktiv. 

Všichni ti, co polévku ochutnali, si ji nemohli vynachválit. „Já mám bramborovou polévku, a musím potvrdit, že je výborná,“ řekl Pavel Richter. 

„My tady máme polévky od skvělých šéfkuchařů, třeba od Jana Wiesnera z hotelu Marriott, od Romana Pauluse z hotelu Alcron, ale i další – Umami sushi, Mlýnec. Prostě těch kuchařů je spousta, každý den můžete ochutnat 2 polévky,“ řekl Jan König.

Polívková smršť před NC Nový Smíchov potrvá až do pátku 2. Března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu