• Načítám...
>

Korunovační bude dokončena před termínem

  • 8. října 2016,
  • 1:28,
  • PRAHA 6,
  • Jana Schillerová

Rekonstrukce Korunovační ulice probíhá od letošního léta. Nejnáročnější byla oprava mostu přes železniční trať. 3. kontrolní den stavby přinesl dobré zprávy pro místní občany. Ulice by měla být otevřena ještě před termínem dokončení stavby.

Reklama

Ulice Korunovační, která prochází kompletní rekonstrukcí, by mohla být otevřena před plánovaným termínem ukončení. Sedmého října se opravili nejnáročnější práce na opravě mostu přes železniční trať.

,,Původně byl most demontovám, byly sneseny stávající nosníky, které tvořily kostru mostu a poté došlo k vybagrování do úrovně devíti metrů, kde došlo k zapuštění novým pilířů a udělál se nový násyp,” řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl.m. Prahy.

,,Momentálně jsme namontovali osm nosníků na krajní se domontovávají pomocné konzoly, které slouží pro následnou betonáž příslušenství mostu, zejména římsy,” řekl Luboš Lobík, obchodní náměstek Eurovia CS a.s.

Jeden nosník je dlouhý kolem dvacet jedna metrů a nejtěžší má kolem jedné a půl tuny. Právě díky svým rozměrům jsou pro tuto stavbu unikátní.

,,Po umístění těchto nosníků dojde k betonáži stávajícího tělesa mostu, poté dojde k umístění zábradlí chodníku,“ řekla Barbora Lišková.

Celá rekonstrukce je náročná, protože se provádí uprostřed městské zástavby. Přihlédnout se muselo také na železniční dopravu.

,,Když docházelo k bouracím pracem, tak jsme výluku měli na pár hodin. Nyní to probíhá v takzvaných vlakových pauzách,” řekla Barbora Lišková.

Zároveň byla rekonstruována vozovka části ulice Pod Kaštany s cílem snížení opukové zátěže.

,,Já myslím, že v tuto chvíle se nám podařilo stabilizovat finální řešení. To znamená, že Korunovační Pod Kaštany nebude sloučena do jednoho a jednoho pruhu. Zůstane v poměru, jak to bylo před uzávěru. To znamená, že to byly dva pruhy. S tím, že posílíme bezpečnost na přechodech tak, jak si Praha 7 přeje,” řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl.m. Prahy.

Pokud vše půjde podle plánu první auta by měla Korunovační ulicí projíždět již kolem desátého prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu