• Načítám...
>

Praha 6 zve na výstavu Živá Amazonie

  • 9. března 2018,
  • 20:44,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

Městská část Praha 6 zve na výstavu Živá Amazonie. Ta je k vidění v galerii Skleňák a návštěvníkům nabízí prostřednictvím fotografií a předmětů unikátní pohled na kulturní a přírodní rozmanitosti peruánské Amazonie. Expozici doplňují obrazy akademického malíře Otto Plachta.

Reklama

Galerie Skleňák na náměstí Svobody v Praze 6 hostí výstavu Živá Amazonie. Uspořádala ji tady MČ Praha 6, která tentokrát vsadila na exotiku. 

"Pro mě je naprosto unikátní, že český člověk dokáže i z Amazonie přinést nádherné obrázky a artefakty, které tady máme. Česká stopa je i v Amazonii," řekla Eva Smutná, místostarostka MČ Praha 6.

Autentické fotografie a předměty přivezli studenti z obecně prospěšné společnosti Students for the Living Amazon, kteří se zabývají ochranou přírody.

"Na těch bannerech je přednostně k vidění fotografický materiál, který jsme tam po ta léta nasbírali. K tomu je doplněn průvodní text, který nastiňuje základní problematiku, co se týká amazonské reality a případně ochrany životního prostředí," řekl Alexandr Rollo, zástupce společnosti Students for the Living Amazon. 

Kromě informačních bannerů a fotografií jsou na výstavě k vidění také předměty, které se studentům podařilo získat od původních obyvatel. 

"Nejnáročnější bylo dostat se k nim a potom s nimi ty předměty za něco vyměnit nebo je od nich nějak získat, odkoupit, to už byl celkem snadný úkol," řekl Alexandr Rollo.

Návštěvníci tak mohou v galerii Skleňák vidět např. textilní výrobky, náhrdelníky, i čelenky a sošky. Expozici navíc doplňují obrazy českého malíře Otto Plachta. A nejen to. Praha 6 plánuje také doprovodný program. 

"V rámci této výstavy jsou autoři připraveni udělat přednášky jak pro seniory, tak pro děti ze základních škol," řekla Eva Smutná.

Výstava Živá Amazonie, nad kterou převzala záštitu i velvyslankyně republiky Peru v ČR, potrvá do 3. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu