• Načítám...
>

Šatovka bude po letech konečně sloužit seniorům

  • 15. března 2018,
  • 16:27,
  • PRAHA 6,
  • Jana Schillerová

Reklama

Pražská usedlost Šatovka v Divoké Šárce chátrá už od roku 2011. Celých 7 let žádá MČ Praha 6, která ji dostala do své péče od hlavního města, o změnu územního plánu na přilehlé pozemky vedle Šatovky. Chce na nich vybudovat aktivizační centrum a bezbariérové domky pro seniory. 

"Tím, že je to v takto špatném stavu, tam opravdu nemůžeme dělat nic dočasného, protože ve chvíli, kdy bychom do toho teď investovali a třeba za 2, 3 roky to celé zas přebudovali na něco jiného, tak je to zmařená investice. Z toho důvodu je Šatovka teď prázdná," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Za současný stav prý podle starosty může hlavní město, především náměstkyně primátorky Petra Kolínská. Právě ona totiž nechala zastavit změnu územního plánu.

"Lež, lež, lež. Šatovka je bytový dům, do dnes tam mohli bydlet lidé. Žádná změna územního plánu s tím nemá nic společného. Když byli squateři na Šatovce poprvé, tak pan starosta vydal prohlášení, že dům opraví a nájemníky do domu vrátí. Tento slib nesplnil," řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy. 

"Máme posudky, které říkají, že konstrukce nejsou staticky natolik v pořádku, aby se Šatovka mohla používat. Že jak zdi, tak i stropní konstrukce jsou napadeny dřevomorkou. Zkrátka to statické porušení je natolik vážné, že Šatovka bez dalších investic by nebyla vhodná k nějakému dalšímu užívaná," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

"Takových zmanipulovaných statických posudků jsem na Praze 6 viděla více. Já budu moc ráda, když se do Šatovky vrátí život, když bude využívána pro sociální služby," řekla Petra Kolínská. 

Na Šatovku se štěstí nakonec usmálo. Pražští radní tento týden schválili změnu úředního rozhodnutí. S projektem na vybudování centra pro seniory by se mělo začít už v letošním roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu