• Načítám...
>

Záchranná služba se zázemí v Troji nedočká

  • 1. října 2016,
  • 8:31,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

Ve čtvrtek padlo rozhodnutí ohledně výstavby budovy pro záchrannou službu v pražské troji. I přes snahu magistrátu a některých zastupitelů se stavět nebude a hledá se tak alternativa. Nově se tak uvažuje o Palmovce.

Reklama

Ve čtvrtek 21. září proběhlo setkání zastupitelstva v MČ Praha Troja, kde bylo potvrzeno negativní stanovisko k výstavbě nové zdravotní záchranné služby.

Radek Lacko, radní hl. m. Prahy uvedl: „V tuto chvíli můžeme říct, že varianta Troja je mrtvá, takže v tuto chvíli hledáme další varianty.“

Hlasování o výstavbě bylo v poměru šest ku třem. Ne všichni tedy byli proti.

Milan Tesař, zastupitel MČ Praha Troja uvedl: „Kvůli našemu úřadu se předělával celý projekt a myslíme si, že není dobré nechat něco předělávat do nekonečna a i pro nás „trojské“ by to bylo výhodou. Mohlo by to být i zdravotní středisko.“

Z pohledu magistrátu se dá říct, že toto rozhodnutí bude zmařená investice, do které bylo do dnešní doby investováno více jak 40 milionů korun.

Daná městská část se však hájí, že k tomuto postoji má adekvátní důvody.

Tomáš Bryknar, starosta MČ Praha Troja sdělil: „Ty nejpodstatnější pro mě osobně jsou ty, že se stále nacházíme v záplavovém území, v místě, kde je vysoká hladina spodní vody. V místě, kde je předpolí MČ Praha Troja, a proto si myslím, že umisťovat takto významnou budovu do takového prostředí je nešťastné a riskantní. Toto území by si zasloužilo jiné využití.“

„Pokud se Troja má zachovat „městotvorně“ a nehájit si své partikulární zájmy, tak jediné co může vzniknout na území magistrátu, je parkovací dům,“ sdělil Lacko.

V jednání je však už nové místo, kde by záchranná služba mohla vzniknout.

„Myslím si, že nejblíže máme variantu na Palmovce, kde je rozestavěný skelet, takže to by, v případě, že se splní podmínky, které si záchranná služba dá, mohlo odpovídat renomé záchranné zdravotní služby,“ dodal Lacko.

Nové sídlo záchranářů tedy možná bude na Palmovce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu