• Načítám...
>

Petr Sovič swingovými melodiemi roztančil Prahu 8

  • 19. srpna 2023,
  • 21:02,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Jsou melodie, které nestárnou a když se ještě navíc hodí do swingového hávu, málokoho nechají v klidu a hned se začne vlnit v rytmu hudby. Městská část Praha 8 se proto rozhodla uspořádat koncert přímo před nově otevřeným a krásně zrekonstruovaným Velkým Löwitovým mlýnem. Veřejnosti tam přišel zahrát swingový zpěvák Petr Sovič doprovázený Golden Big Bandem Prague. Praha 8 by ráda akcemi tohoto typu dostala kulturu také do „podzámčí“ a podle velkého zájmu lidí, kteří za pěkného počasí měli možnost koncert navštívit zcela zdarma, bylo vidět, že jde rozhodně o krok správným směrem!

Reklama

Před Velkým Löwitovým mlýnem se parnou srpnovou sobotu rozjela ta správná swingová zábava v podání Petra Soviče a jeho Golden Big Bandu Prague. Akci, která se konala před tímto krásně zrekonstruovaným prostorem, podpořila městská část Praha 8.

"Chtěli jsme zkusit hezký příjemný letní večer u hezké hudby, možná i zatančení a je to pojaté trošku jako promenádní koncert, protože přeci jen tady okolo Rokytky se lidé chodí hodně procházet takhle k večeru," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Na návštěvníky, kteří mohli na koncert pod širým nebem dorazit zcela zdarma, čekal nevšední zážitek plný swingových melodií a česky zpívaných písní.

"My nabídneme nejznámější české swingové písně 60. 70. let, ať už je to z repertoáru Karla Gotta, Karla Hály, Waldemara Matušky a bude to víceméně taková retrospektiva u rybníku," řekl Petr Sovič - swingový zpěvák.

Swingový zpěvák Petr Sovič se přitom v rámci koncertu vrátil do pro něj důvěrně známých míst.

"Já tady nejsem poprvé, protože Velký Löwitův mlýn už v minulém roce byl součástí oslav Anthropoid tady na Praze 8 a víceméně s městskou částí udržujeme přátelské vazby a vždycky sem rád přijíždím," řekl Petr Sovič - swingový zpěvák.

Městská část Praha 8 vybrala toto kouzelné místo právě proto, že se tam nedávno pro širokou veřejnost otevřel Velký Löwitův mlýn. 

"Abychom mohli veřejnosti ukázat i ten krásně opravený mlýn a aby se na to mohli všichni podívat, co to tady léta znají a chodí okolo, protože to tu bylo léta zavřené a aby měli možnost si tu atmosféru u řeky vychutnat," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Swingový večer „v podzámčí“ si návštěvníci jak se patří užili a jelikož nezůstalo prakticky žádné místečko na lavičce prázdné, dá se očekávat, že Praha 8 bude na tomto místě v podobných akcích pokračovat. Velký Löwitovův mlýn si totiž pozornost veřejnosti díky své jedinečné atmosféře rozhodně zaslouží. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu