• Načítám...
>

Do Starých Bohnic přišel vánoční čas

  • 17. prosince 2017,
  • 19:54,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

V neděli se na náměstí před kostelem sv. Petra a Pavla ve Starých Bohnicích konal už 9. ročník Starobohnického vánočního těšení. Akci uspořádala radnice Prahy 8 společně s Římskokatolickou farností Bohnice. Program byl věnovaný především těm nejmenším.

Reklama

Náměstí u kostela sv. Petra a Pavla ve Starých Bohnicích bylo třetí adventní neděli zaplněno k prasknutí. Konala se tu totiž již tradiční předvánoční akce.

"Letos pořádáme již 9. ročník Starobohnického vánočního těšení. Pořádá ho MČ Praha 8 společně s Římskokatolickou farností v Bohnicích. Letos je program skutečně pestrý, vystoupila kapela Třehusk, dětský pěvecký soubor Osmikvítek, v současné době máme na pódiu kapelu Ludus musicus," řekl Libor Kálmán, vedoucí odboru kultury, sportu, mládeže a památkové péče.

"Náš soubor Ludus musicus už se schází asi 20 let, spolupracujeme v různém obsazení a děláme středověk, renesanci a baroko. Dnes jsme předváděli písně z renesančních kancionálů," řekl František Běhounek, umělecký vedoucí souboru Ludus musicus.

Bohatý doprovodný program byl přichystaný i v nedalekém statku.

"Mohou si tady vyrobit svíčku ze včelího vosku, vánoční ozdobu ze slámy, namalovat perníček a spoustu dalších," řekl Libor Kálmán.

anketa

Na výstavu lidových betlémů se příchozí mohli podívat do kostela sv. Petra a Pavla.

anketa

Na Starobohnickém vánočním těšení nemohlo chybět ani občerstvení. Návštěvníci tak mohli ochutnat celou řadu svařených nápojů a zakousnout k tomu mnoho dobrot. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu