• Načítám...
>

Park Dlážděnka v Praze 8 čeká obnova

  • 3. ledna 2018,
  • 16:32,
  • PRAHA 8,
  • Milan Řepka

Park Dlážděnka v pražských Kobylisích se dočká revitalizace. Je to možné jen díky Memorandu o společném postupu, které podepsali správci pozemků, Městská část Praha 8 a Česká správa sociálního zabezpečení.

Reklama

Park Dlážděnka, který je jen pár desítek metrů pod Kobyliským náměstím v Praze 8 se konečně dočká své celkové obnovy. Ta však může začít jen díky tomu, že se správci pozemků, Česká správa sociálního zabezpečení a radnice MČ Praha 8 dohodli na společném postupu.

"Bohužel dlouhodobě nedošlo k převodu pozemků do majetku MČ, rsp. do správy MČ. To se nám podařilo udělat v rámci tohoto volebního období a na základě toho jsme mohli začít připravovat vlastní soutěž," řekl Vít Céza, předseda komise pro životní prostředí MČ Praha 8.

"My jsme jakousi prvotní etapu udělali, protože kdybyste tady byli před několika lety, tak byste tady našli opravdu zanedbané území. Dnes se tady upravuje zeleň, pro někoho už to může být hotový park, ale není. Chtěli bychom, aby tady byly nové cesty, aby byla více vylepšená ta zeleň - stromy, keře, tráva. To hlavní, co bychom tady chtěli udělat, je vyhlídka na Prahu, která je tady opravdu kouzelná," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8.

Cílem urbanisticko - krajinářského řešení pro revitalizaci tohoto městského parku je celkové zatraktivnění této plochy jako volně přístupného veřejného prostoru, a to včetně nového vybavení. V rámci první etapy celkové revitalizace parku Dlážděnka by mělo dojít k výstavbě nového hřiště, odpočinkové zóny, piknikové louky, ale například i k vybudování nové vyhlídky.

"Park Dlážděnka má obrovský potenciál. Je tady potenciální výhled na Prahu, potenciální propojení vltavských svahů směrem k Císařskému ostrovu. To znamená, že to místo má obrovský potenciál, ale bohužel tento potenciál nebyl dlouhodobě využit. My jsme si řekli, že musíme začít tímto parkem tak, abychom zahájili přípravu zprůchodnění vltavských svahů a zároveň, abychom tady udělali hezčí místo, které si to zaslouží," řekl Vít Céza.

Celá obnova parku Dlážděnka v pražských Kobylisích je rozdělena do dvou navazujících etap. Ta první, která je zaměřena na revitalizaci severní části parku, by měla být zahájena už letos a stát by měla 10 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu