• Načítám...
>

Letní slavnosti v Praze 9 nepatřily pouze seniorům

  • 26. června 2023,
  • 1:38,
  • PRAHA 9,
  • Monika Rusová

Organizace Sociální služby Praha 9 uspořádala oslavu příchodu léta. Na této již tradiční akci se sešlo několik generací a v pestrém programu si našla něco každá z nich.

Reklama

Vyrazit za kulturou, nabýt užitečné informace nebo se jen pobavit či popovídat si. K tomu každoročně slouží letní slavnosti Sociálních služeb Praha 9, které se konaly v Komunitní zahradě před Domem s pečovatelskou službou.

"Nás ústav provozuje Domov pro seniory, dům s pečovatelskou službou, terénní pečovatelskou službu, dětské skupiny a ještě velké aktivizační centrum, to znamená, že společně pečujeme téměř o 2 000 klientů, dětí, seniorů a ty všechny spojují ty letní slavnosti, kde se všichni mohou sejít a mohou se informovat o možnostech, o službách a tak dále," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

"Od minulého roku spolupracujeme s Hudebním divadlem v Karlíně, takže převážně program, který dnes probíhá na jevišti, zajišťují umělci z Hudebního divadla v Karlíně, plus jsou tady stánky různých neziskových organizací, které poskytují služby seniorům, je tady občerstvení, workshopy pro děti, protože nechceme, aby to byla akce pouze pro jednu generaci, ale naopak otevřená všem a mohli sem přijít i rodiče s dětmi," řekla Kamila Matějková (Praha 9 sobě) - místostarostka MČ Praha 9.

Na pódiu vystoupila na příklad Světlana Nálepková, Felix Slováček junior, ale také malý robot Robin, který byl představen jako jedna z technologických novinek pro pomoc seniorům. 

"Konkrétně toho robota v tuto chvíli používáme spíš jako společníka, jako přítele, jako takovou legrácku, nicméně už jsme zvažovali, že třeba v době covidu mohl ten robot vozit a rozvážet stravu, léky nebo něco podobného, byl by naprogramovaný a jel by k tomu klientovi, takže určitě vidíme a zkoušíme i další možnosti," řekla  Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Mezi další asistivní technologie se řadí i erotické panny, které by měly pomáhat proti pocitu osamělosti. I ty byly k vidění v přilehlém showroomu, který bylo možné navštívit po Dni otevřených dveří v domově seniorů Novovysočanská. 

"Sociální pracovnice po celém domově provedla, informovala o všem, co nabízíme, ukázala všechna zákoutí a to, co běžný návštěvník nevidí," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Pro akčnější hosty byly připraveny i sportovní turnaje, bohatá tombola a dílničky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu