• Načítám...
>

Praha 9 uspořádala pro děti sportovní kempy

  • 31. července 2023,
  • 10:29,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Děti mohou v létě čas trávit různě. Pro ty, které ale nemají zrovna možnost vycestovat někam k moři, k babičce nebo na klasický tábor, je ale i v místě jejich bydliště dostatek příležitostí, kde mohou vybít svou energii a rodiče se zase mohou spolehnout, že o jejich ratolesti bude dokonale postaráno. Jednou z takových možností jsou například sportovní kempy, které ve spolupráci s Asociací klubů Sparty Praha připravuje městská část Praha 9. Děti se tam mohou seznámit hned s několika sporty od amerického fotbalu až po bojové umění MMA.

Reklama

Městská část Praha 9 uspořádala pro děti sportovní kempy. Během letních prázdnin se mohou ideálně vyřádit a ještě se třeba naučit některé nové sporty.

"Pořádáme již druhým rokem tyto letní kempy během celých prázdnin a není tady jen americký fotbal, je tady atletika, je tady florbal, děti si mohou vyzkoušet základy bojových sportů, fotbalu a spousty dalších věcí, Myslím si, že to je fajn jako na prázdniny pro ty, kteří nikam neodjíždějí," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

Dětem přitom během tréninku radí odborníci nejen z Čech, ale i ze zahraničí. 

"Americký fotbal je dynamický sport, který se v České republice rozvíjí a samozřejmě Američané to podporují, takže jsou tady i američtí hráči a američtí trenéři," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

U dětí je o tento typ kempu velký zájem. Ostatně, poslechněte si sami.

anketa

"Mě to baví hodně, protože mě baví sport. Jsem takový akční."

"Mám rád sport a jsem velice rád, že toto tady dokázali vyvinout."

"Baví mě to hodně. Nejvíc mě teď baví tento sport, americký fotbal."

"Viděl jsem, jak se hraje rugby, baví mě to, je to dobré. Rozhodně bych si to chtěl ještě jednou zahrát."

Děti se mohly například seznámit s bezkontaktní verzí amerického fotbalu, které se říká flag fotbal.

"Není tam žádný kontakt na rozdíl od klasického amerického fotbalu, kde se skládá na zem, což je velmi podobné nebo stejné jako v rugby, s výjimkou toho, že v americkém fotbale je helma, ramena, je tam výstroj, tak ve flag fotbalu jsou takové flagy, které se strhávají a simuluje to náraz a skládky směrem na zem, to znamená, že když někdo chce vyzkoušet tu bezkontaktní verzi, že nemá zájem o to se bouchat na zemi, tak je ten flag fotbal ideální a nebo to máme pro mladší děti," řekl Jan Štiegler - trenér amerického fotbalu.

A pokud se dětem nechtělo být venku, mohly se přesunout dovnitř do haly, kde probíhal trénink MMA. Zkušení trenéři se tam děti snažili nejenom se sportem více seznámit, ale zároveň jim ukázat, že nálepka MMA coby brutálního sportu, kde se zápasníci bijí v klecích, nemusí vždycky platit.

"Náš klub je vedený ještě s takovou úctou, kdy se věnujeme i té výchově těch dětí v rámci toho, aby měly úctu ke sportu, soupeři, k trenérovi, k prostředí, kde vůbec jsme, tomu se říká Tatami, tak všeobecně taková výchova, že to není jen tahání peněz z lidí, ale zároveň se snažíme ještě zapracovat na jejich výchově," řekl Roman Čedík - trenér bojových sportů.

Sportovní kempy vznikly ve spolupráci městské části Praha 9 s Asociací klubů Sparta Praha. 

"Víceméně v našem popisu práce je pracovat s mládeží a s dětmi, rozvíjet jejich sportovní um a rozvíjet sportování generelně, v letních měsících, kdy neběží standardní soutěže, se snažíme co nejvíce dětí přilákat ke sportu a nabídnout jim sporty, které si tady u nás v areálu mohou vyzkoušet a které se tady normálně i provozují," řekl Jan Mikulka - ředitel Asociace klubů Sparty Praha.

Sportovní kempy nejsou nijak věkové omezené, standardně jde ale o děti ve věku od šesti do patnácti let. V principu kempy fungují jako takové příměstské tábory, akorát je zde důraz kladen na sport, kdy si děti mohou vyzkoušet různé druhy aktivit, každý den něco jiného. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu