• Načítám...
>

V Běchovicích se uskutečnil běžecký závod

Městská část Praha - Běchovice je plná sportovních nadšenců. Místní radnice a sportovní kluby pořádají pro veřejnost nejrůznější sportovní akce. V září proběhla jedna z těch tradičních, a to běžecký závod pro mladé sportovce.

Reklama

Městská část Praha - Běchovice uspořádala v sobotu 19. září 50. ročník tradičního běžeckého závodu Mladé Běchovice.

“Závod je určen primárně, jak už název napovídá, pro mladé závodníky. Máme zde závodníky, kterým ještě nebyl rok a končí kategorií dorostenců, kterým je 15 let,” popsal akci Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Do jubilejního ročníku závodu se přihlásil rekordní počet běžců.

“Na letošní ročník je přihlášeno 750 závodníků, což je o sto více, než byl loňský rekord. Rozeběhů je dvacet, malé děti běhají 50 metrů, a junioři 1 300 metrů,” zmínil ředitel závodu Jan Jech.

Běchovickou akci zpříjemnila i účast pohádkových bytostí.

“V letošním roce máme novinku. Je to takové zpestření, které je směřováno k tomu jubilejnímu ročníku. Máme tady kvarteto ze Čtyřlístku. Děti mají možnost se nechat vyfotit s Fifinkou, Bobíkem, Myšpulínem nebo s Pinďou,” prozradil starosta Jan Jech.

Samotný závod navštívili i autoři Čtyřlístku, kteří pozvání na akci přijali z několika důvodů.

Anketa: Jaroslav a Lucie Němečkovi

Po celé sportovní dopoledne byl pro návštěvníky připraven i bohatý doprovodný program. Přihlížející i samotní účastníci závodu si celou akci každoročně pochvalují.

Anketa: účastníci závodu

Městská část se kromě tohoto závodu může pyšnit i organizací běžeckého silničního závodu Běchovice, který letos oslaví 119 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu