• Načítám...
>

Dětský den děti oslavily s exotickými zvířaty

SOŠ a SOU gastronomické a ZUŠ Čakovice již podevatenácté připravily dětský den. Ve spolupráci s MČ Praha 9 jej zorganizovaly v areálu škol, kde si děti v rámci nachystaných akcí mohly například osahat cizokrajná zvířata.

Reklama

Slavný a veselý den. Tak by se dala charakterizovat akce, kterou pro děti v pražských Čakovicích připravila SOŠ, SOU a ZUŠ Čakovice. V přilehlé školní zahradě se totiž konala oslava dětí. A ty se nejen bavily ale mohly se také něčemu přiučit.

"Samozřejmě je velkou výhodou, že tady máme SOŠ a SOU se zaměřením chovatel cizokrajných zvířat," řekla Ivana Heřmánková, ředitelka ZUŠ Marie Podvalové.

A těch bylo k vidění opravdu hodně. Nejen ve venkovním areálu školy, ale i uvnitř, kde studenti svá zvířátka dětem předváděli.

"Je to vlastně určeno všechno pro čakovické základní školy a hlavně pro mateřské školy a pro čakovické místní občany s malými dětmi, kteří sem přichází," řekla Věra Nováková, ředitelka SOŠ a SOU Praha Čakovice.

Dětský den v Čakovicích si svou oblibou každoročně získává až tisíc dětských návštěvníků.

"Naši žáci s našimi zaměstnanci vyzdobili areál, nafoukli plno balónků, dali plno fábor," řekla Věra Nováková.

Opékaly se špekáčky a byla připravena i zdravá výživa. Děti se pobavily na skákacím hradě nebo ve výtvarné dílně, která zastupovala výtvarný obor ZUŠ. Nejvíce je však zaujala právě cizokrajná zvířata.

anketa

"Pro nás je to skutečně mimořádná příležitost, protože zde děti mohou potkat mnoho exotických zvířat. Mají zcela rozšířenou zábavu jak v rámci uměleckou, tak se i seznámí např. se zvířaty, kterých se dříve bály," řekl Alexander Lochman, místostarosta MČ Praha 9.

Dětský den se opravu vyvedl. Přálo dokonce i počasí. Organizátoři si tak mohou udělit pochvalu. Podařilo se jim opět vykouzlit na dětských tvářích úsměvy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu