• Načítám...
>

Čakovice mají novou školní budovu

Novou moderní školní budovou se může pochlubit Základní škola doktora Edvarda Beneše v Čakovicích. V ní najdete sedm tříd a tři odborné učebny. Je tu ale i nová tělocvična, velké společné prostory nebo terasa.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky byla otevřena nová budova ZŠ Dr. Edvarda Beneše v Čakovicích. Ta zvětší kapacitu místní školy a nabídne maximální komfort pro žáky i učitele.

"My jsme v roce 2015 v září zadali první studii na řešení tohoto prostoru. Studii, která měla ověřit, co se vlastně do tohoto prostoru vejde za budovu, kolik může mít tříd a na kolik bude efektivní ta výstavba. Dnes je tu 10 tříd, 7 z nich slouží jako kmenové a 3 jsou odborné učebny," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice.

Nová budova propojila hned několik školních budov dohromady a byl tak vytvořen nový centrální vstup s moderní šatnou.

"Ta budova nejen, že splňuje parametry týkající se estetiky, ale také akustiky, klimatizace, vzduchotechniky. Je to prostě moderní budova 21. století, takže tady najdeme i velmi kvalitní prostory pro pedagogy," řekl Martin Střelec, ředitel ZŠ Dr. Edvarda Beneše.

"My ve všech třídách máme interaktivní tabule nebo panely," řekl Jiří Vintiška.

Žáci se tak mohou těšit na nejmodernější metody výuky. Novinkou je také velká tělocvična.

"Ta budova nám v tuto chvíli pomůže hodně zejména s tou tělocvičnou, protože tam jsme byli už na hraně toho kde cvičit," řekl Martin Střelec.

A co se líbí na nové školní budově místním žákům?

anketa

Stavba školní budovy trvala 14 měsíců a vyšla skoro na 96 milionů korun. Ale už teď je jasné, že ZŠ v Čakovicích potřebuje dál rozšířit.

"Posledních 10 let stavíme jednu základní školu za druhou a ještě budeme pokračovat. My plánujeme, že budeme doplňovat ještě tento kampus. Potřebujeme postavit ještě kolem 400 míst a pak bychom měli naplnit tu kapacitu, která je potřebná pro naší MČ," řekl Alexander Lochman, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

Čakovice jsou jednou z nejrychleji rostoucích pražských MČ. Zatímco před 5 lety tu bydlelo 8,5 tisíce lidí, dnes je čakovických už 11 tisíc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu