• Načítám...
>

Tisíce lidí si v Čakovicích užívaly posvícení

Čakovická radnice i letos začátkem října uspořádala tradiční posvícení. Konalo se v sobotu na náměstí Jiřího Berana a v přilehlých ulicích. Pro návštěvníky byly kromě dobrého jídla a pití připraveny pouťové atrakce, barmanská ohňová show a bohatý hudební program.

Reklama

Helena Vondráčková, Vilém Čok, Maxim Turbulenc nebo valašské frgále, slovenské sýry či maďarské uzeniny přilákaly tisíce lidí z celé Prahy a širokého okolí do pražských Čakovic. A nejen to. Součástí už 10. jubilejního ročníku Čakovického posvícení byla pochopitelně i pouť. Nechyběly tedy houpačky nebo třeba střelnice a také kolotoče.

anketa

"My právě dnes budeme mít premiéru nových písní, které vyjdou až příští týden," řekl Daniel Vali, skupina Maxim Turbulenc.

"Snažíme se samozřejmě aby ten program byl pro celou rodinu, tedy aby si našly svůj prostor děti a také aby všelijaká hudební směs byla nastavena tak, aby posvícení vyhovovalo co možná největší skupině lidí," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice.

Posvícení má v pražských Čakovicích opravdu velkou tradici.

"Vychází to z toho, že ta nová společnost po revoluci se snažila hledat některé ty staré tradice a u nás ten obnovený moment byl v roce 2010," řekl Jiří Vintiška.

"To je vlastně výročí posvícení k posvěcení kostela sv. Remigia," řekla Ina Málková, pořadatelka.

"Ráno posvícení začalo tak, že v 9 hodin byla v kostele mše," řekl Jiří Vintiška.

Čakovické posvícení je vyhlášené nejen po celé Praze, ale i v okolních středočeských obcích a městech.

"Mimopražští se na to těší, všechny vesnice v okolí tím žijí," řekla Ina Málková.

Zkrátka každý si přišel na své. Děti se staly součástí divadelního představení nebo si vybíraly hračky. Dospělí si zase mohli zastřílet na střelnici.

anketa

Program Čakovického posvícení na náměstí Jiřího Berana a v okolních ulicích pokračoval až do hluboké noci. Hned po skončení se také začalo s přípravou už 11. ročníku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu