• Načítám...
>

Praha opraví vlečku v Čakovicích

  • 14. května 2020,
  • 19:59,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Rada hlavního města odsouhlasila poskytnutí dotace městské části Praha-Čakovice. Peníze půjdou na opravu a zprovoznění čakovické vlečky. Zvýší se tak efektivita příměstské vlakové linky S34.

Reklama

Neudržovaná, nefunkční a zarostlá tak vypadá vlečka v Čakovicích vedoucí z nádraží k bývalému cukrovaru. Stav této vlečky, by se ale brzy mohl změnit, její proměnu plánuje magistrát společně s městkou částí.

"Tu vlečku bychom chtěli v budoucnosti využívat. Linka S34, která dnes jezdí z Masarykova nádraží na nádraží v Čakovicích, by tak pokračovala až na konec té vlečky," říká náměstek primátora, Adam Scheinherr.

Nová zastávka Čakovice zámecký park bude někde v těchto místech. Nedaleko sídliště, v docházkové vzdálenosti pro více něž deset nových obyvatel Čakovic.

"Je to velice efektivní, jak jim dát městkou hromadnou dopravu. S tím, že budou mít přímou linku ze sídliště až do centra města," popisuje náměstek.

"Je potřeba si říct, že je to jen doplňková věc, protože páteř veřejné dopravy u nás tvoří autobusová doprava, která má pochopitelně vyšší přepravní kapacitu, než má železnice. Výhodou železnice je ale to, že jí čeká rozvoj. Pokud to má být smysluplný projekt do budoucna, tak musí dojít ještě k dalším krokům. To zejména ke zkapacitnění úseku mezi Čakovicemi a Vysočany. Teprve potom to bude dávat nějaký výraznější smysl," komentuje starosta Čakovic, Jiří Vintiška.

O těchto úpravách teď magistrát společně se Správou železnic a ministerstvem dopravy intenzivně jedná. Rekonstrukce samotné vlečky je naplánovaná na příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu