• Načítám...
>

Čakovice mají novou hasičskou zbrojnici

Hasiči v Praze Čakovicích mají novou zbrojnici. Slavnostně ji otevřeli představitelé městské části, hasiči i zástupci pražského Hasičského záchranného sboru.

Reklama

Hasiči v pražských Čakovicích mají důvod k radosti. K dispozici je jim totiž zcela nové zázemí. Na stavbě nové hasičské zbrojnice se pracovalo od loňského března, v plném provozu je zhruba od letošního dubna. Její slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti členů hasičského sboru, zástupců čakovické radnice a dalších.

"Ta výstavba byla za docela slušný časový úsek, jsme velmi spokojeni s tím, jak stavební práce firma provedla," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice. 

"Po tom úsilí a té spolupráci hasičů a MČ, kde jsme si dali nějaký cíl a skutečně projektově jsme to tam vedli, tak dnes máme tuto nádhernou hasičárnu, na kterou jsme velmi hrdí," řekl Alexander Lochman, místostarosta MČ Praha - Čakovice. 

Zbrojnice vyrostla na pozemku, který patřil miškovickým fotbalistům. A právě oni spolu s hasiči a městskými zastupiteli mají na většině projektů na čakovickém území velkou zásluhu. Nová hasičská zbrojnice nemá jen rozměr hasičský, ale i komunitní.

"Pořádá se tu několik pravidelných akcí, které navštěvují lidé i z okolních MČ," řekl Jiří Vintiška. 

Uvnitř zbrojnice je zázemí pro rozvoj hasičských aktivit či pořádání školení. Místo je zde pro pětatřicet členů výjezdové jednotky a šest výjezdových vozů.

"Máme je rozřazené podle potřebnosti. Máme dvě cisterny, výjezdové a technické vozidlo, DA vozidlo na soutěže pro děti a velitelské vozidlo na školení a tak dále," řekl Lukáš Horský, velitel hasičů Praha - Čakovice. 

Za architektonickým návrhem zbrojnice stojí manželé Vávrovi, pro které byla práce na ní spíše srdeční záležitostí. Navíc jako dárek přinesli tuto sošku. Svatého Floriána - patrona hasičů.

"Určitě to byla práce radostná. Doufám, že sv. Florián na ně dohlédne a bude je ochraňovat," řekl Pavel Vávra, architekt. 

Výstavba nové zbrojnice vyšla zhruba na 31 milionů korun.  Velkou částkou přispěla magistrátní pokladna. Čakovicím poskytla dvacet pět milionů korun.  Zbylých asi šest milionů si městská část zaplatila sama.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu