• Načítám...
>

Praha - Čakovice má o novém vedení jasno

Praha - Čakovice už zná složení koalice. Hnutí Pro Prahu, které vyhrálo komunální volby, se domluvilo na spolupráci se sdružením nezávislých kandidátů (ČMT), ODS a TOP 09 a ANO. Nás zajímalo jaké budou první kroky, na které se nové vedení radnice zaměří v dalších 4 letech.

Reklama

Přestože v Praze - Čakovicích v komunálních volbách vyhrálo hnutí Pro Prahu pod vedením současného starosty Alexandra Lochmana, post starosty by měl nově zastávat Jiří Vintiška, zastupující klub ODS, která byla s TOP 09 až třetí. Jiří Vintiška působil dlouhodobě ve školství a dopravě. Proto se chce zaměřit na tyto 2 oblasti. Prvním krokem by mělo být dokončení školního kampusu, který by propojil základní a mateřské školy. Ty se totiž nachází ve více objektech, které jsou od sebe jen několik desítek metrů vzdálené. Zároveň by zde mělo vzniknout i sportovní hřiště. Co se týče dopravy, je podle současného místostarosty potřeba zrekonstruovat křižovatku u OC Globus. 

"Pokusíme se rychle aktivizovat projekty rekonstrukce křižovatky u Globusu, která není kapacitně vyhovující. Je zdrojem tvorby dopravních kolon," řekl Jiří Vintiška, kandidát na starostu MČ Praha - Čakovice. 

Hnutí Pro Prahu vyhrálo v komunálních volbách s velkým přehledem a získalo 8 mandátů. Podle současného starosty Alexandra Lochmana se zaměří na územní rozvoj, majetek a investice.

"Máme mnoho projektů, které jsou rozjeté, ať je to lékařský dům, hasičská zbrojnice nebo sýpka, na které již máme financování. Takže pokračujeme v realizaci těch jednotlivých projektů," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Ve vedení radnice usednou i členové ČMT, tedy sdružení nezávislých kandidátů, kteří získali po hnutí Pro Prahu druhý nejvyšší počet hlasů. Podle Kateřiny Arnotové je potřeba se zaměřit na lepší komunikaci radnice s místními obyvateli a na rozvoj bytového fondu. 

"Ty byty se prostě neudržovaly. Dělaly se tam samozřejmě takové ty nutné opravy, aby to nespadlo, ale jinak žádné velké investice do rekonstrukce a úprav těch vnitřků se neprováděly," řekla Kateřina Arnotová, kandidátka na místostarostku. 

Posledním členem koalice je strana ANO, která získala jeden mandát. Ten bude zastupovat Tomáš Dubský. Nová sestava zastupitelstva se poprvé setká 1. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu