• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého zve do nové sezóny

  • 6. září 2019,
  • 17:53,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Divadlo Radka Brzobohatého odstartovalo novou sezónu. Pro diváky soubor připravil kultovní tituly jako Přelet nad kukaččím hnízdem a také čistou zábavu ve zbrusu novém muzikálu 50 ODSTÍNŮ!

Reklama

Divadlo Radka Brzobohatého odstartovalo další sezónu. Na tiskové konferenci soubor představil své plány. Diváci se tak mohou těšit na kultovní představení a také na čistou zábavu v podobě nového muzikálu.

"Už před prázdninami, o čemž jsme také informovali, proběhla první premiéra Přeletu nad kukaččím hnízdem. Druhá premiéra proběhne 14. září a tímto odstartujeme sezónu. Hned vzápětí začínáme zkoušet, byť korepetice probíhaly už od června, novinku, kterou přivážíme v české premiéře z Broadwaye. Je to muzikál 50 ODSTÍNŮ!, což je parodie. Je to velká sranda a je to vlastně parodie těch známých románů a filmů. A já si myslím, že se rozhodně diváci mají na co těšit, protože kromě toho, že tam je super hudba, tak je to opravdu vtipné, lehce pikantní, jak se u tohoto titulu může čekat. Myslím, že to bude fajn i vzhledem k tomu, že zpíváme a tančíme na živou kapelu," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Přelet nad kukaččím hnízdem zfilmoval v roce 1975 režisér Miloš Forman, který za snímek získal Oskara. Českým divákům je tedy tato látka velmi dobře známá. Dostat ji na divadelní prkna tak byla výzva.

"Je to výjimečné, protože je to fenomén v ČR. A člověk vlastně musí porovnávat tu známou filmovou předlohu a i ti diváci mají tendenci to srovnávat, takže v tom je to nepříjemné. Ale zároveň je to výzva a zdá se, že se tu výzvu podařilo naplnit," řekl Lukáš Burian, herec a režisér.

Herecký soubor se podle svých slov na novou sezónu těší. Zeptali jsme se proto herečky Anny Kulované, co by si podle ní diváci rozhodně neměli nechat ujít.

"V tomto divadle je teď opravdu na výběr. Jsou tady krásná představení. Hrají se tady třeba i odlehčenější představení. Třeba Tři letušky v posteli je myslím super pro lidi, kteří se chtějí pobavit. Pak samozřejmě Přelet nad kukaččím hnízdem. To je myslím úžasné představení pro lidi, kteří hodně cítí srdcem ty emoce. Já osobně se těším na parodii 50 ODSTÍNŮ!, protože je to parodie, bude to lehce sprosté a myslím, že to bude divácky hodně úspěšné," řekla Anna Kulovaná, herečka.

A divadlo bude také opět pomáhat potřebným. Uspořádá totiž 2 představení a jejich výtěžek pak věnuje na dobrou věc. 26. září zahraje divadlo pro Nadaci Krása pomoci, která se stará o osamělé seniory a 4. prosince pak pro NF Pečovatel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu