• Načítám...
>

V sobotu ve Velké Chuchli odstartuje klusácká sezóna

  • 11. dubna 2024,
  • 13:17,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

První letošní klusácký dostihový den na pražském závodišti ve Velké Chuchli odstartuje už tuto sobotu 13. dubna. Start prvního dostihu je ve 14:00 a během celého odpoledne na návštěvníky čeká hned několik klusáckých utkání. Chybět nebude například ani Cena PRAHY TV, kde bude tentokrát bohatá účast zahraničních koní především z Německa.

Reklama

Klusácká dostihová sezóna odstartuje už tuto sobotu. Letošní rok slibuje celkem 18 dostihových dnů, z nichž se zhruba polovina uskuteční v Praze ve Velké Chuchli, další pak v ostravských Bravanticích. Vůbec poprvé by se pak klusáci měli rozběhnout také na travnaté dráze v Kolesách u Kladrub nad Labem.

"Startuje 62 koní a z toho plná třetina přijede z Německa, takže byl nebývalý zájem o naše klusácké dostihy ze strany německých a rakouských majitelů. Takovou společenskou úroveň a prestiž nám ještě dodá návštěva vedoucí zahraniční sekce organizace Société du Trotteur Français paní Emmanuelle Morvillers, která bude osobně dekovat vítěze dostihu le Trotteur Français," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Sobotní klusácké dostihy ve Velké Chuchli pak odstartují ve 14 hodin a na programu je celkem 8 dostihů. První klusácké odpoledne navíc slibuje bohatou mezinárodní účast. 

"Budou tam startovat 4 němečtí koně, mezi nimi je i vítěz loňského českého klusáckého derby Jumbo, který byl po tom derby prodaný do Německa, startoval tam i v zimě a měl problémy s cváláním. Tak budeme zvědavi, jak se po takové delší době vrátí k nám do Chuchle a jak mu to vlastně půjde," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Zajímavé pole pak bude i v hlavním dostihu Pražské dubnové ceny. 

"Z těch našich koní bych vyzdvihla dalšího vítěze Inaccessible Grou, kterého vyšle do dostihu trenér Tvrz a ten v tom dostihu bude mít ještě jednoho zajímavého koně, a to sice Zoccoloduro OP, který byl na podzim importovaný ze Švédska a který u nás ukázal velmi solidní výkonnost," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Hlavní dostih je pak určen pro koně první a druhé kategorie, což bude zohledněno už na samotném startu.

"Klusáci první kategorie budou na startu poskytovat těm klusákům druhé kategorie dvacetimetrovou výhodu. Takže tam dojde k zajímavému srovnání, i metrážnímu," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

A zahraniční obsazení pak bude mít i Cena televize Praha. Na start se tu navíc postaví i tři čeští koně, kteří by letos mohli patřit k favoritům derby. Jedná se o svěřence trenéra Wolfa: Best of Joker a Time Break OV a klisnu trenéra Coufala Iron Lady OV. Tak je nezapomeňte přijít podpořit. První dostih v sobotu startuje už ve 14 hodin a vstup je tradičně zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu