• Načítám...
>

Cinestar Anděl zahájí 24. ročník Febiofestu

  • 9. března 2017,
  • 14:06,
  • PRAHA,
  • Nela Štefanová

Když se v roce 1993 bez nedostatku financí poprvé zahájil filmový festival Febiofest, nikdo netušil že o pár desítek let později se tento festival stane celosvětově uznávaným. Na pražském Smíchově se na konci března zahájí již 24. ročník a návštěvníci se mohou těšit na stovky nových filmů.

Reklama

Mezinárodní filmový festival Febiofest bude v multiplexu Cinestar Anděl zahájen již 23. března. Ve všech 12 kinosálech tento festival zaručuje promítání především nekomerčních filmů.

"Z celého světa, převážně jsou to samozřejmě evropské filmy různých malých producentských skupin, tvůrců. Ale samozřejmě dovezeme hvězdy, které vám ještě dnes neprozradím, protože jsou v tuto chvíli ještě utajeny," řekl Kamil Spáčil, ředitel festivalu.

Až 80% filmů, které se na festivalu promítají, není distribučních. To znamená, že je divák běžně v kině neuvidí.

"Tím je náš festival odlišný od ostatních. A těch zbylých asi 20% jde až potom, po našem uvedení, do kin," řekl Kamil Spáčil.

Festival je zaměřen na širokou veřejnost.

"Každý si tam něco najde, jelikož součást festivalu je i malý Juniorfest, tak tím pádem jsou tam i mladí, střední třída, i starší. Takže do kina může přijít každý a vybere si," řekl Kamil Spáčil.

Febiofest bude v Praze do 31. března. Poté se přemístí do jednotlivých regionů. Své promítání ukončí ve Zlíně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu