• Načítám...
>

V Praze byly uděleny Krameriovy ceny

  • 21. června 2017,
  • 15:21,
  • PRAHA,
  • Nela Štefanová

Prestižní novinářskou cenou Václava Matěje Krameria byli ve Slovenském domě již podruhé oceněni novináři, redaktoři či publicisté za nezávislou žurnalistiku. V rámci celé akce proběhly na pódiu také křty dvou nových knih.

Reklama

Asociace nezávislých médií udělila za rok 2017 novinářům, redaktorům či publicistům Krameriovu cenu za nezávislou žurnalistiku.

"Je to žurnalistika, která je především nezávislá na takovém tom hlavním proudu klišovitém vidění věcí," řekla Stanislav Novotný, předseda Asociace nezávislých medií.

Ceny byly uděleny například v kategorii televizní publicistika, internetová publicistika nebo publicistika v denním tisku. V té si cenu převzal historik a spisovatel Vlastimil Vondruška.

"Já si strašně vážím toho, že existují lidí, kteří se nezabývají dogmaty, ale kteří jsou ochotni přemýšlet. Protože můj základní životní filosofií je nevěřit," řekl historik, publicista, spisovatel, Vlastimil Vondruška.

"Krameriovu cenu si myslím, že jsme dostali proto, že neúnavně, asi takových 18 let co se známe, jdeme za tou naší evangelizační stopou," řekl Otakáro Maria Schmidt a Jana Studničková, ocenění za televizní publicistiku.

V rámci celé akce proběhly také křty dvou nových knih, a to Jana Schneidera Slova nepadají do prázdna a Petra Žantovského Otevřené dopisy.

"Já myslím, že to je poprvé po velice dlouhé době, možná po 30 letech, kdy vychází knížka, která vychází z žánru epištol. Je to vlastně osobní dopis člověku, který vás často nezná nebo už nežije, k němuž máte nějaký osobní vztah a potřebujete mu sdělit něco nadčasového. Jestliže tam píšu Jaromíru Nohavicovi, že tak toho znám a mám ho rád, tak mu píšu jinak, než když píšu Sokratovi, Karlu IV. nebo Marii Terezii," řekl Petr Žantovský, autor knihy.

Asociace nezávislých medií vznikla v roce 2015. Hlavním cílem je ochrana práva občanů a obrana svobody slova. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu