• Načítám...
>

Vydejte se na cestu za poznáním Grónska

  • 15. ledna 2018,
  • 17:09,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Národní muzeum zemědělství hostí výstavu Grónsko - země ledu, života a zemědělství. Expozice autorů Aleny a Jaroslava Klempířových, věnovaná této proměnlivé zemi, potrvá až do 4. dubna.

Reklama

Historie, kultura, podmanivá příroda nebo zemědělství dnešního Grónska. To vše mohou návštěvníci objevit v expozici Národního muzea zemědělství.

"Výstava Grónsko - země ledu, života a zemědělství je v NZM proto, že v Grónsku jako ostrovní oblasti se velice výrazně ukazují změny klimatu, což má pro zemědělství veliký význam," řekla Jitka Taussiková, tisková mluvčí Národního zemědělského muzea.

"To způsobuje to, že se znovu zřizují výzkumné zemědělské stanice, lesy a tato změna klimatu je důležitá i pro celou zeměkouli. Nevíme, zda je příznivá nebo je nepříznivá, protože to zanechává výrazně stopy - jsou deště, sucha, není voda a tak to probíhá v celém kontextu změn klimatu," řekl Jaroslav Klempíř, autor expozice.

"Cílem výstavy je seznámit Pražany nebo jakékoliv návštěvníky s tímto pozoruhodným světem Grónska. Jsou tady artefakty, jsou tady šamanské masky, je tady spousta umění. Je tady drnový domek, jsou tady zvířata, je tady všechno možné. Grónsko bude žít přes 3 měsíce v NZM," řekla Alena Klempířová, autorka expozice.

Každou sobotu vždy od 14:30 budou k výstavě o Grónsku probíhat komentované prohlídky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu